r
Nosalty Logó

Kakaós torta meggyes mascarponekrémmel

V.Nórika
Kakaós torta meggyes mascarponekrémmel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

324
Kalória
9.9g
Fehérje
39.8g
Szénhidrát
14.9g
Zsír
40.7g
Víz
165g
Koleszterin
2.6g
Élelmi rost
22.6g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 324 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 3887 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 254 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    581.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    252 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    40.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    227 micro
Összesen 324 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.8 g

Zsír

  • Összesen
    178.7 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1981 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6974.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    229 mg
  • Kálcium
    1394 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    489 mg
  • Foszfor
    3029 mg
  • Nátrium
    1790 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    477.7 g
  • Cukor
    271 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    487.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    852 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    437 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    345 micro
  • Kolin:
    1623 mg
  • Retinol - A vitamin:
    852 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2728 micro
Összesen 3887 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    456.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    32 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 254 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta elkészítése:
  2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákhoz hozzáadunk 7 ek kristálycukrot és a vaníliás cukrot, jól elkeverjük.
  3. A fehérjét 5 ek krisztálycukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan beledolgozzuk a sárgákba.
  4. A kakaóport és a sütőport a liszthez adjuk, összekeverjük, majd kisebb adagokban a tojásos masszába adagoljuk.
  5. A Zila tortaformát alaposan kikenjük vajjal, és beletöltjük a tésztát. Érdemes a végén összerázni a formát, hogy a tészta minden üregben megtalálja a helyét, majd sütőbe tesszük, és kb. 40 percig sütjük. A kész tortaalapot félretesszük hűlni, és ezalatt elkészítjük a krémet, mely majd a kis mélyedésekbe kerül.
  6. A krém elkészítése:
  7. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgába belekeverünk 4 ek cukrot és a mascarponét. A fehérjét kemény habbá verjük, majd a sárgákhoz adjuk, összeforgatjuk.
  8. Az így elkészült krémbe keverjük a meggylekvárt, és ha hígítani kell, akkor adhatunk hozzá a meggybefőtt levéből is.
  9. A kihűlt tortalapot megfordítjuk, egy tálra borítjuk, és óvatosan leválasztjuk róla a Zila-formát.
  10. A meggyes mascarponekrémet a kakaós tortaalap mélyedéseibe töltjük, a tetejét tetszés szerint meggyel, reszelt mandulával díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Tortámnak története nincsen, most készítettem el először, de minthogy a napokban ünnepelem a születésnapomat, gondoltam összekötöm a KELLEMESET a KELLEMESSEL, és nevezek én is, mert a sütemények, édességek szeretete életem részévé vált az elmúlt évek során. Az ízek kombinációját a Haas receptverseny ihlette.

További receptek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek