r
Nosalty Logó

Sajttal töltött gnocchi gombás bolognai szószban átsütve

Marti48
Sajttal töltött gnocchi gombás bolognai szószban átsütve
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Gnocchi

Gombás bolognai szósz

Sütés

1044
Kalória
64.4g
Fehérje
105.1g
Szénhidrát
40g
Zsír
645.8g
Víz
202.7g
Koleszterin
9.5g
Élelmi rost
7.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Gnocchi

Gombás bolognai szósz

Sütés

Összesen 1044 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Gnocchi

Gombás bolognai szósz

Sütés

Összesen 3130 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Gnocchi

Gombás bolognai szósz

Sütés

Összesen 108 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.4 g

Zsír

  • Összesen
    40 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2074.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    391 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    936 mg
  • Nátrium
    515 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    105.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    645.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    433 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    4612 micro
  • Lut-zea
    237 micro
Összesen 1044 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    193.1 g

Zsír

  • Összesen
    120 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    608 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6222.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    1172 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    440 mg
  • Foszfor
    2807 mg
  • Nátrium
    1544 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    315.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    1937.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    720 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    223 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    275 micro
  • Kolin:
    689 mg
  • Retinol - A vitamin:
    604 micro
  • α-karotin
    200 micro
  • β-karotin
    1300 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    13836 micro
  • Lut-zea
    712 micro
Összesen 3130 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    67.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    482 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 108 kcal

Elkészítés

Gnocchi

  1. A héjában megfőtt krumplit lehámozzuk, áttörjük, és összegyúrjuk a többi hozzávalóval.
  2. Ca. 0.5 cm vastagságúra kinyújtjuk lisztezett deszkán. 4 cm-es négyzetekre felvágjuk, és mindegyik négyzet közepére teszünk egy megfelelő méretű db kecskesajtot.
  3. A négy csücsköt összefogjuk, és kézzel gombócot formálunk belőlük.
  4. 2 liter felforralt sós vízben, lassú tűzön addig főzzük, amíg a gombócok feljönnek a víz tetejére. Szűrőkanállal tálba szedjük.

Gombás bolognai szósz

  1. A megtisztított zöldségeket aprítjuk (hagyma, paprika, fokhagyma apróra kockázva, gomba szeletelve), és a felhevített olívaolajon az egészet addig pirítjuk, míg a gomba leve félig elfőtt.
  2. Hozzáadjuk a húst és a fokhagymát, állandó kevergetés közben. A hús fehéredéséig pirítjuk az egészet. Ha szükséges, pici vizet adhatunk alá.
  3. Félrehúzzuk a lábast és beleszórjuk a pirospaprikát, az ételízesítőt, megsózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a sűrített paradicsomot.
  4. Felöntjük 4 dl vízzel úgy, hogy éppen ellepje a húsos keveréket. Tetejére karikázzuk a friss paradicsomot. Közepes hőmérsékleten készre főzzük.

Sütés

  1. A szósz 2/3-t beleöntjük egy ízlés szerinti tűzálló tálba, megszórjuk reszelt sajttal.
  2. Ennek tetejére szépen elosztjuk a gombócokat, erre is szórunk a sajtból. A maradék szószt rákanalazzuk, és előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
  3. Mikor a gombócok teteje zsemleszínűre megpirult, rászórjuk a maradék sajtot olvadásig.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x10

Tulajdonképpen két saját receptemet házasítottam össze. Jó ötletnek bizonyult.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek