r
Nosalty Logó

Édesburgonya-gnocchi

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Takács Kriszti
Édesburgonya-gnocchi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Gnocchi

Mártás

Összesen 562 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Gnocchi

Mártás

Összesen 1689 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Gnocchi

Mártás

Összesen 121 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    22.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1624 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    356 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    398 mg
  • Nátrium
    751 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    279.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    474 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    121 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    60 micro
  • β-karotin
    4184 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1458 micro
  • Lut-zea
    795 micro
Összesen 562 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    67.3 g

Zsír

  • Összesen
    43.8 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    284 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4872.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    1068 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    1195 mg
  • Nátrium
    2254 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    257.1 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    837.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1422 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    363 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    279 micro
  • Kolin:
    276 mg
  • Retinol - A vitamin:
    368 micro
  • α-karotin
    181 micro
  • β-karotin
    12553 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    4374 micro
  • Lut-zea
    2384 micro
Összesen 1689 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    348.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    898 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    313 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 121 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Gnocchi

  1. Az édesburgonyát megmossuk, villával megszurkáljuk, majd mehet is az előmelegített sütőbe 180 C fokon 45-60 percre. Ha megpuhult, kivesszük és hagyjuk kihűlni.
  2. Amikor már kihűlt, meghámozzuk és villával vagy turmixszal pürésítjük. Hozzáadjuk a liszthez és a tojáshoz, majd összegyúrjuk.
  3. A tésztát kb. 10 részre osztjuk, majd lisztezett felületen hosszú nudlikat sodrunk belőle. 3-4 cm-es darabokat vágunk belőle, majd mehet is a forrásban lévő, sós vízbe. Ha feljött a víz tetejére a tészta, akkor kész is. Leszűrjük, majd kedvünk szerint mártásokhoz használhatjuk.

Mártás

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, felaprítjuk, majd kevés vajon megpároljuk. Hozzáadjuk a fűszereket, a tejszínt és a parmezánt, majd addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.
  2. Ha kész, elkeverjük a gnocchival és már ehetjük is!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 33
  • Össznézettség: 3446
  • Feltöltés dátuma: 2022. január 21.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Édesburgonya-gnocchi
Takács Kriszti 115 recept

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

8 nagyon szaftos, krémes és könnyed húsétel 1 óra alatt

A lusta, de gyakorlott szakácsoknak ma már rengeteg praktika lapul a zsebükben arra vonatkozóan, hogyan lehet finom, laktató és mutatós ebédet készíteni egy óra alatt. Mi most olyan főételeket hoztunk nektek, amelyekkel nem kell sokat bajlódni, a végén azonban garantáltan mindenki megnyalja a tíz ujját.