r
Nosalty Logó

Soksajtos gnocchi

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Panno
Soksajtos gnocchi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 552 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3306 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 172 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1356.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    418 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    410 mg
  • Nátrium
    426 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    156.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    234 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    274 micro
Összesen 552 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132.7 g

Zsír

  • Összesen
    133.2 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    553 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8137.2 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    2509 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    377 mg
  • Foszfor
    2460 mg
  • Nátrium
    2557 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    393.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    939 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1269 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    207 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    397 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    298 micro
  • Kolin:
    338 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1153 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    1404 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1646 micro
Összesen 3306 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    421.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 172 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit héjában megfőzzük, még forrón megpucoljuk. Krumplinyomóval összetörjük, hozzáadunk 200 g lisztet, sót és 1 tojást, összegyúrjuk. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy már éppen ne ragadjon a tészta.
  2. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  3. Nagy fazékban felteszünk enyhén sós vizet forrni. A gnocchi tésztáját négy részre osztjuk, rudakat sodrunk belőlük, amiket felvágunk kis gombócokra, ujjaink között megsodorjuk (ha nehezen boldogulunk, közben lisztezzük a kezünket és a sodródeszkát). Ha végeztünk egy rúddal, mehetnek a lobogó, forró vízbe a gnocchik, közben haladunk tovább a többi rúddal.
  4. Ha az első adag feljött a víz felszínére, szűrőkanállal leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük, és kivajazott tűzálló tálba tesszük. Így járunk el a többi adaggal is.
  5. A sajtokat lereszeljük, rétegenként megszórjuk a gnocchit ementáli sajttal. A tetejére jön a maradék ementáli és a mozzarella. Megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel, borsot őrlünk rá, és elosztjuk a tetején a vajdarabkákat.
  6. Forró sütőben 10 percig sütjük, épp hogy megolvadjon a sajt a tetején.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 258
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10249
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretek otthon gnocchit készíteni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készül a lusta asszony „töltött" káposztája: haraszt nélkül is...

A töltött káposzta egy igazi magyar klasszikus, amely minden ünnepi asztalon megállja a helyét, de az elkészítése nem éppen a leggyorsabb feladat. Aki kóstolta, már, tudja, hogy az íze minden fáradozást megér, de mi van akkor, ha valaki szeretné élvezni ezt az ízvilágot a hosszadalmas előkészületek nélkül? Itt jön képbe a lusta asszony „töltött" káposztája, amely haraszt (káposztalevél) nélkül, egyszerűbb és gyorsabb formában hozza el a klasszikus töltött káposzta ízét. Ez az étel nemcsak praktikus, de ugyanolyan laktató és finom, mint az eredeti változat.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...