r
Nosalty Logó

Soksajtos gnocchi

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Panno
Soksajtos gnocchi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 552 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3306 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 172 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1356.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    418 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    410 mg
  • Nátrium
    426 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    156.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    234 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    274 micro
Összesen 552 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132.7 g

Zsír

  • Összesen
    133.2 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    553 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8137.2 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    2509 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    377 mg
  • Foszfor
    2460 mg
  • Nátrium
    2557 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    393.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    939 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1269 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    207 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    397 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    298 micro
  • Kolin:
    338 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1153 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    1404 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1646 micro
Összesen 3306 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    421.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 172 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit héjában megfőzzük, még forrón megpucoljuk. Krumplinyomóval összetörjük, hozzáadunk 200 g lisztet, sót és 1 tojást, összegyúrjuk. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy már éppen ne ragadjon a tészta.
  2. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  3. Nagy fazékban felteszünk enyhén sós vizet forrni. A gnocchi tésztáját négy részre osztjuk, rudakat sodrunk belőlük, amiket felvágunk kis gombócokra, ujjaink között megsodorjuk (ha nehezen boldogulunk, közben lisztezzük a kezünket és a sodródeszkát). Ha végeztünk egy rúddal, mehetnek a lobogó, forró vízbe a gnocchik, közben haladunk tovább a többi rúddal.
  4. Ha az első adag feljött a víz felszínére, szűrőkanállal leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük, és kivajazott tűzálló tálba tesszük. Így járunk el a többi adaggal is.
  5. A sajtokat lereszeljük, rétegenként megszórjuk a gnocchit ementáli sajttal. A tetejére jön a maradék ementáli és a mozzarella. Megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel, borsot őrlünk rá, és elosztjuk a tetején a vajdarabkákat.
  6. Forró sütőben 10 percig sütjük, épp hogy megolvadjon a sajt a tetején.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 9063
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 25.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Szeretek otthon gnocchit készíteni.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek