Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos zöldsegleves

Sajtos zöldsegleves
Sajtos zöldsegleves
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy egyszerű és nagyon finom leves. Az unokák kedvence lett. Gazdagíthatjuk a levest burgonyával vagy rizzsel.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és egy lábasban, az olajon, kis lángon kevergetve megfonnyasztjuk.
  2. Közben az összes többi zöldséget megtisztítjuk és kis kockákra vágjuk, majd a hagymára dobjuk.
  3. Közepes lángon 2-3 percig kevergetve pirítjuk.
  4. A liszttel meghintjük, elkeverjük, rászórjuk a pirospaprikát, bő 1,2 liter vízzel fölöntjük, hozzáadjuk az ételízesítőt.
  5. Nagy lángon felforraljuk és hozzáadjuk a fagyasztott borsot.
  6. Sózzuk, borsozzuk, kis rést hagyva lefedjük, és kis lángon kb. 20 perc alatt puhára főzzük.
  7. A krémsajtot egy kevés forró levessel simára keverjük, így öntjük a tűzről lehúzott kész leveshez.
  8. Megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel.

  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 13 404
elküldve: 3
receptkönyvben: 371
elkészítve: 17/27
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1968 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

zöldségleves sajttal, sajtos leves zöldséggel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Randika
Randika / Randika Sat, 2012-03-31 06:49

tegnap ez volt az ebéd,én a legolcsóbb tejszines satot vettem bele.Finom volt de azt azért én még beleírnám a receptbe,hogy sózni a végén kell mert én rendesen megsóztam,aztán zsupsz bele a sajt ami szintén sós volt!!! így jól elsóztam a levest :(

beus2006
beus2006 Sat, 2011-11-19 14:36

Valóban finom lett. Még megbolondítottam egy kis csilivel :-)
Beus

227
vöröshagyma 1 kis fej
napraforgó olaj 3 ek
sárgarépa 2 db
fehérrépa 1 db
karalábé 0.5 db
zeller 0.5 db
zöldborsó 200 g
finomliszt 1 evőkanál
fűszerpaprika 1 kávéskanál
petrezselyem 1 csokor
ételízesítő 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
krémsajt 100 g
víz 1.2 l