Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos rakott krumpli majonézes öntettel

Sajtos rakott krumpli majonézes öntettel
Sajtos rakott krumpli majonézes öntettel
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Párom rakott krumplit kért, én meg mivel szeretek varriálni, ezért gondoltam, ismét nem az "eredetit" kapja!:))

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit és 10 tojást megfőzzünk, majd megpucoljuk őket, és felszeleteljük. A kolbászt felszeleteljük.
  2. A tejfölt, a kefírt, a mustárt, a majonézt és két tojást alapossan kikeverjük, majd ízlés szerint ízesítjük a sóval, borssal és metélőhagymával.
  3. Fogunk egy tepsit, és vékonyan kiolajozzuk. Alulra tesszük a krumpli felét, majd rá a tojás felét, és rá a kolbász felét, erre rárakosgatjuk a sajt felét, majd leöntjük az öntetünk felével, majd erre megismételjük az egészet.
  4. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 32x22 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 024
elküldve: 3
receptkönyvben: 96
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiss Móni

Mióta szakács: 2011.09.01.
258 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

majonézes rakott krumpli, kolbászos rakott burgonya kefírrel, tojásos kolbászos krumplirakottas

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2012-06-27 21:33

Köszi szépen!

Most még nem ért ide az a nagyon beígért hőség, így kellemesen vagyunk.:-))
Szép holnapi napot, jön a beígért meleg.:-))
Éva-Anyóca

mona760718
Kiss Móni / mona760718 Thu, 2012-06-28 06:18

Jon jon ,bizony. Vasarnap meg akar 36-38 fok lesz, azt hiszem akkor menekulok majd a konyhabol, inkabb elore megcsinalom a kajcsikat!))))))))))))))

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2012-06-28 14:39

Móni!
Te is így csinálod a nagy hőségben?
Reggel hatkor már fő vagy sül az étel, hogy nyolckor be tudjak húzódni a konyhából, és oda csak este hét után lehet újra menni! :-))
Én is előre alkotok, sőt két napra alkotok.:-))
Aztán pihenés a hűvösebb ??? . lakásrészben , már ha van ilyen..:-)

Mennyi? 36-38 fokos??????????? Elájulok, az kibírhatatlan, csak vízközelben lenne a jó! :-))
Kitartást neked is..-))
Éva-Anyóca

mona760718
Kiss Móni / mona760718 Thu, 2012-06-28 19:35

Szia!
Hat en a kicsi Annam miatt nem nagyon zorgok, ezert az en napi rendemen hajnalban az edzes van, szobabicaj meg egyeb kellemes dolgok, aztan nyolc korul allok neki, de ha olyan ,akkor elozonap oda keszitem, hogy legkesobb tire vegezzek, es akkor enyem a nap a picikemmel!)))))
Kellemes estet:Moni

862
burgonya 1.5 kg
főtt tojás 12 db
kolbász 20 dkg
napraforgó olaj 1 ek
lapkasajt 16 db
tejföl 450 g
kefir 300 g
mustár 1.5 ek
majonéz 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
snidling 0 ízlés szerint