r
Nosalty Logó

Rakott savanyú káposzta 8. - tarhonyával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szélné Éva
Rakott savanyú káposzta 8. - tarhonyával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 789 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3153 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 148 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.8 g

Zsír

  • Összesen
    48.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3332.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    430 mg
  • Nátrium
    2610 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    371 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    747 micro
Összesen 789 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    179.2 g

Zsír

  • Összesen
    194.8 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    418 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13331.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    587 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    335 mg
  • Foszfor
    1720 mg
  • Nátrium
    10442 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    170.6 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1484.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    252 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    155 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    134 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    622 micro
  • Kolin:
    513 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2987 micro
Összesen 3153 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    623.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    488 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 148 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A káposztát kicsavarjuk a levétől, és kevés zsíron megpirítjuk. A hagymát a darált hússal megpirítjuk, sóval és borssal ízesítjük. A tarhonyát kevés zsíron megpirítjuk, majd kevés vizet adunk hozzá, sózzuk és puhára pároljuk. Mindig csak kevés vizet adjunk hozzá, hogy amikorra megpuhul, csak a zsiradék maradjon alatta.
  2. Amikor minden hozzávaló kész, összerakjuk. (Én tűzálló tálban szoktam.) A káposzta felét a tál aljára rakjuk, majd következik a tarhonya fele. Erre kerül a darált hús, majd a tarhonya másik fele, végül a káposzta másik fele. A tetejére rárakjuk a tejfölt, majd a karikára szeletelt kolbászt.
  3. Végül sütőbe rakjuk, és jól összesütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 15230
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 18.

Ajánló

Kicsit hosszadalmas az elkészítése, de megéri a fáradtságot, mert rendkívül laktató, és csodálatos ízvilággal rendelkező étel. Egytálételként is megállja a helyét.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott savanyú káposzta 8. - tarhonyával
Szélné Éva 5 recept

Egyszer üzemi étkezdében ettem ezt az ételt,  és mivel nekem a káposzta nagy kedvencem, mindenféleképpen elkészítve szeretem. Kerestem szakácskönyvekben ezen a néven a receptet, de sehol sem találtam. Ezért úgy döntöttem, hogy a hozzávalókat  ismervén, elkészítem. Már elsőre nagyon jól sikerült,  és azóta  többször  terítékre került.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!