r
Nosalty Logó

Sajtos-magos napraforgó kenyér

Évi néni
Sajtos-magos napraforgó kenyér
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

685
Kalória
20.3g
Fehérje
92.6g
Szénhidrát
24.9g
Zsír
72.8g
Víz
85.1g
Koleszterin
3.3g
Élelmi rost
4.7g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 685 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 5456 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 296 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1149.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    592 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    92.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    72.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 685 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    162.6 g

Zsír

  • Összesen
    199.1 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    681 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9194.6 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    412 mg
  • Kálcium
    1541 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    370 mg
  • Foszfor
    2101 mg
  • Nátrium
    4737 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    740.8 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    582.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1570 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    555 micro
  • Kolin:
    366 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1542 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    344 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    864 micro
Összesen 5456 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    499.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    257 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    31.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 296 kcal

Elkészítés

  1. A langyos vízhez keverjük a kanál mézet, belemorzsoljuk az élesztőt, és megkelesztjük.
  2. Egy kenyérsütő üstjébe tesszük alulra a folyadékot: élesztős víz, joghurt, tejföl, olvasztott vaj, tojássárgája, majd a szilárdakat: öregtészta, burgonyapehely, sikér, aszkorbinsav, liszt, só és dagasztóprogramra állítjuk (20 perc + a kelesztés).
  3. Ha megkelt a tészta, lisztezett deszkán átgyúrjuk, és a következőképpen formáljuk meg, (ahogy Limaránál látható), csak a rétegek közé még reszelt sajtot teszek, (mint ennél is), a szirmokat megkenjük tojással, ésszintenként más maggal szórjuk meg, közepére sajt kerül.
  4. 15-20 percet kelesztjük, majd előmelegített sütőben 200 fokon lefedve fél órát sütjük, majd a fedőt levéve még 20 percet 180 fokon.
  5. Másfél kilós kenyér lett belőle.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x25

Megláttam ezt a szépséget Limaránál, melynek csak satnya utánzatát tudtam elsőre elkészíteni, mert több folyadékot tettem a kelleténél, és lágyabb volt a tészta, mint szerettem volna. Ezt a receptben már korrigáltam. Milyen érdekes, pont ma írt nekem Fahéj, akitől ezt a tépegetős kenyeret először láttam elkészíteni. Örök hála érte neki.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...