Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos-magos napraforgó kenyér

Sajtos-magos napraforgó kenyér
Sajtos-magos napraforgó kenyér
80 perc / előkészület: 30 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megláttam ezt a szépséget Limaránál, melynek csak satnya utánzatát tudtam elsőre elkészíteni, mert több folyadékot tettem a kelleténél, és lágyabb volt a tészta, mint szerettem volna. Ezt a receptben már korrigáltam. Milyen érdekes, pont ma írt nekem Fahéj, akitől ezt a tépegetős kenyeret először láttam elkészíteni. Örök hála érte neki.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos vízhez keverjük a kanál mézet, belemorzsoljuk az élesztőt, és megkelesztjük.
  2. Egy kenyérsütő üstjébe tesszük alulra a folyadékot: élesztős víz, joghurt, tejföl, olvasztott vaj, tojássárgája, majd a szilárdakat: öregtészta, burgonyapehely, sikér, aszkorbinsav, liszt, só és dagasztóprogramra állítjuk (20 perc + a kelesztés).
  3. Ha megkelt a tészta, lisztezett deszkán átgyúrjuk, és a következőképpen formáljuk meg, (ahogy Limaránál látható), csak a rétegek közé még reszelt sajtot teszek, (mint ennél is), a szirmokat megkenjük tojással, és szintenként más maggal szórjuk meg, közepére sajt kerül.
  4. 15-20 percet kelesztjük, majd előmelegített sütőben 200 fokon lefedve fél órát sütjük, majd a fedőt levéve még 20 percet 180 fokon.
  5. Másfél kilós kenyér lett belőle.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x25 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 928
elküldve: 0
receptkönyvben: 63
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: szüret, húsvét, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

sajtos magos kenyér, napraforgó alakú kenyér, formakenyér

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

683
öregtészta 30 dkg
kenyérliszt BL80 70 dkg
víz 1 dl
joghurt 2 dl
tejföl 1 dl
vaj 10 dkg
tojás 1 db
burgonyapehely 6 dkg
méz 1 ek
1 ek
friss élesztő 2 dkg
aszkorbinsav 1 csipet
sikér 1 ek
ementáli sajt 10 dkg
vaj 5 dkg
szezámmag 1 ek