Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Köményes-búzacsírás kenyér

Köményes-búzacsírás kenyér
Köményes-búzacsírás kenyér
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csak a megszokott téma, változatosságra törekszem a kenyérsütés terén. Szeretek minél több receptet kipróbálni, vagy kitalálni.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tej és víz keverékét megmelegítjük a benne elkevert mézzel, belemorzsoljuk az élesztőt és 6-7 perc alatt megkelesztjük.
  2. Megolvasztjuk a vajat és a tejföllel együtt a folyékony anyagokhoz keverjük, majd jöhetnek a szilárd összetevők. Dagasztógépben 10 percig gyúrjuk, utána langyos helyen 1 órát kelesztjük.
  3. A megkelt lágy tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, nyolc részre osztjuk, mindegyiket hosszabb, kb 40 cm-es rúddá formáljuk és mint itt leírtam, megfonjuk a tésztát, cipót formálunk belőle és egy nagyobb olajjal kikent sütőformába tesszük (én egy nagy teflonlábast választottam), 20 percig újra kelesztjük.
  4. Mikor szépen megnőtt a kenyér, 200 C-ra előmelegített sütőbe tesszük lefedve fél órára, majd a fedőt levéve 10 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 25 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 103
elküldve: 1
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
babakonyha: baba 18-24 hónap
adag: 6 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

búzacsírás kenyér, graham kenyér, graham fonott cipó

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2012-10-05 10:51

Kedves Torma!
Mielőtt beteszem a sütőbe, mindig lespriccelem egy virágspriccelővel, langyos vízzel. Nem szokott ilyen kopogós, ropogós lenni, mert én csak addig sütöm, hogy vékony héja legyen. Én már több mint 10 éve nem sütök gépbe, csak sütőbe. Javaslom , próbáld ki te is. Amikor kiveszem, már nem spriccelem le (van aki így tesz). Esetenként egy tepsibe is teszek a sütőbe vizet, hogy gőzben süljön. Itt erre nincs szükség, mert a fedő alatt keletkezik elegendő gőz. Egyebekben igazán köszönöm dícsérő szavaidat, nagyon jól esik. Jó sütögetést kívánok! Üdv: Évi néni

Torma
Torma / Torma Fri, 2012-10-05 00:19

Szia Evi Neni!
Lenne egy kerdesem. Csak akkor spriccelsz vizet a kenyerre es a sutobe, ha ropogosra akarod a kenyeret? A vizezest en eddig nem probaltam, mert altalaban a dagasztogepemben sutom a kenyeret.
Egyebkent szuperek a receptjeid, a legtobbjet betettem a receptkonyvembe, koszonettel :)
Gratulalok a sikeres fozocskezesedhez es figyelem az uj receptjeidet! Minden jot!

532
kenyérliszt BL80 50 dkg
graham-liszt 8 dkg
búzacsíra 5 dkg
friss élesztő 2.5 dkg
méz 2 ek
vaj 6 dkg
tej 2 dl
tejföl 3 ek
1 ek
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
tejföl 1 ek
tojás 1 db