r
Nosalty Logó

Diós zabkenyér

Simcsike
Diós zabkenyér
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

307
Kalória
11.1g
Fehérje
44.4g
Szénhidrát
9.6g
Zsír
22.5g
Víz
65.1g
Koleszterin
5.3g
Élelmi rost
1.9g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 307 kcal
  • 13% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3076 kcal
  • 13% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 262 kcal
  • 13% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    953.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    278 mg
  • Nátrium
    493 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    22.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 307 kcal
  • 13% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    110.8 g

Zsír

  • Összesen
    96 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9537.8 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    749 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    788 mg
  • Foszfor
    2781 mg
  • Nátrium
    4930 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    444.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

Víz

  • Összesen
    224.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    723 micro
  • Kolin:
    684 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1705 micro
Összesen 3076 kcal
  • 13% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    812.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    420 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    19.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 262 kcal

Elkészítés

  1. A késes mixerrel vagy kávédarálóval lisztté őröljük a zabpelyhet. Ezután egy tálba öntjük, hozzáadjuk a többi lisztet, a diót, a sót és a tojásokat (3 sárgája vagy 1 tojás és 1 sárgája).
  2. A tejet meglangyosítjuk egy csipet cukorral, és belemorzsoljuk az élesztőt. Mikor felfutott az élesztőnk, hozzáöntjük a lisztes keverékhez. Beletesszük a langyos vizet is, és jól összegyúrjuk. Elég kemény tésztát kapunk, ami kissé ragacsos. Ne adjunk hozzá több lisztet! Csak emeljük fel, és lisztezzük ki alatta a tálat, majd a tészta tetejére is szórjunk.
  3. Kb. 1-1,5 órát kelesztjük. Nem kell megijedni, hogy nem kelt hatalmasra. A zab rengeteg nedvességet szív magába. (Én azt tapasztaltam, hogy minél több folyékony alapanyag van a tésztában, annál könnyebben kel meg. Ez persze főleg a reform keltekre igaz.)
  4. Szilikon sütőformába tesszük, és belenyomkodjuk (mivel a tészta ekkor sem lesz olyan képlékeny).
  5. Előmelegítjük a sütőt. Először nagy lángon kb. 5 percig, majd takarékon sütjük kb. 30-35 percig.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 15x10x20

A kenyeret szeretem én megsütni, mert akkor tudom, hogy mit eszek. Nem egy nagy kaland, szóval nem kell tőle megijedni :) Már untuk a lenmagos/köményes rozskenyeret, így keresgéltem. Nem találtam a megfelelőt, így gondoltam, kikísérletezek egyet. Ez lett belőle :)

További receptek

Focaccia-muffin

Ha imádjátok a focacciát, akkor egyszerűen ki kell próbálnotok muffinformában is! Az önmagában is aromás, ropogós és könnyed tésztát mi most még kevés paradicsommal, olajbogyóval ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek