r
Nosalty Logó

Sajtos lábtörlő

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
huzsi
Sajtos lábtörlő
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
kenyérsütő
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 621 kcal
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3726 kcal
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 266 kcal
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1868.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    361 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    290 mg
  • Nátrium
    1124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 621 kcal
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.4 g

Zsír

  • Összesen
    163.1 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    567 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11209.2 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    311 mg
  • Kálcium
    2168 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    1738 mg
  • Nátrium
    6745 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    399.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    382.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    713 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    395 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    706 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    389 micro
Összesen 3726 kcal
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    803 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    483 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 266 kcal

Elkészítés

  1. Az első 7 hozzávalóból kelesztett tésztát készítünk (én magam kenyérsütőgépben állítom össze). Kb. 2 óra kelesztés után kivesszük a tésztát.
  2. Egy tepsit kiolajozunk, a tésztát tepsibe tesszük, és kézzel szétnyomkodjuk, hogy kellőképp mindenhol tészta legyen.
  3. A kapott tésztát késsel, derelyemetszővel a tespiben hosszanti csíkokra vágjuk, DE a tepsi széleinél a tésztát két ujjnyira nem kell bevágni.
  4. A virsliket főzés nélkül hosszában kettévágjuk, majd belefonjuk a tésztába. Nem nehéz, rá lehet könnyen jönni a technikájára (egy képet csatoltam a még nyers lábtörlőről segítségként).
  5. A kész lábtörlőt egy tojás és a pirospaprika keverékével megkenjük, majd reszelt sajttal borítjuk be (pirospaprika a szín kedvéért ajánlatos, egyébkén elhagyható).
  6. Előmelegített sütőben megsütjük, hogy a sajt szép barnás színt kapjon.
  7. A kész lábtörlőt hagyjuk picit hűlni, majd kockákra vágva tálalhatjuk, aki szereti, csípős ketchuppal meglocsolhatja.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7474
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 14.

Ajánló

Ajánlom a pirospaprika használatát lekenésnél, mert gyönyörű pirosas-barnás színt varázsolt a tésztának sütés után, továbbá én szeretem a csípős ízeket, ezért a csípős ketchup nem maradhatott el róla. A virsli darabszáma függ attól, hogy milyen hosszúak. Jó tanács: természetesen függ a tepsi méretétől is, de ha azt tapasztaljuk, hogy a virslibefűzés után a tészta eléggé lyukacsos, úgy értem látjuk a tepsit a tészta és a virlsik között, akkor próbáljuk úgy összenyomkondni a tészta 4 oldalát, hogy a virslik szorosan illeszkedjenek a tésztához, mert akkor kapunk szép, egybefüggő lábtörlőt. Főételként is laktató!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már sokszor szemeztem ezzel a szépséggel :) Végül szilveszter alkalmával megsütöttem. Nagy sikert aratott! Ajánlom, próbáld ki!

Címlapról ajánljuk

További cikkek