r
Nosalty Logó

Sajtos fehér kenyér Bettymami konyhájából

Bettymami
Sajtos fehér kenyér Bettymami konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A kenyértésztához

A tetejére

745
Kalória
24.5g
Fehérje
107g
Szénhidrát
22.8g
Zsír
88.3g
Víz
82.9g
Koleszterin
3.6g
Élelmi rost
4.7g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A kenyértésztához

A tetejére

Összesen 745 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A kenyértésztához

A tetejére

Összesen 2977 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A kenyértésztához

A tetejére

Összesen 263 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    895.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    456 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    107 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    88.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 745 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.9 g

Zsír

  • Összesen
    91 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    332 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3582.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    437 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    946 mg
  • Nátrium
    1825 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    427.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    353 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    523 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    275 micro
  • Kolin:
    240 mg
  • Retinol - A vitamin:
    516 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    341 micro
Összesen 2977 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    31.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 263 kcal

Elkészítés

A kenyértésztához

  1. A hozzávalókat a sajt kivételével majdnem teljesen összedolgozzuk, csak ekkor adjuk hozzá areszelt füstölt sajtot, és ígyjól összedolgozzuk, amíg egy rugalmas tésztát kapunk. (Kenyérsütőgépnél hangjelzéskor adjuk hozzá a sajtot.)
  2. Letakarva hagyjukpihenni kb. 45 percet, ill. amíg kb. a duplájára kel.
  3. Lisztezett felületen átgyúrjuk, megformázzuk,és sütőpapírral bélelt jénaiba fektetjük. Tetejét rárakva ismét pihentetjük,amíg kb. a duplájára kel.
  4. Majd egy éles késsel bevágjuk, lespricceljük hideg vízzel, és megszórjuk a tetejét egy kevés reszelt sajttal. Lehet füstölt is, sima is, ízlésre van bízva.
  5. A jénai tetejét is jól bespricceljük hideg vízzel, majd a jénaira helyezve 220 fokra előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük. Rácsrarakva kihűtjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nagyon finom, puha belsejű, ropogós héjú kenyér. Kicsit zsírosabb a sajttól, mint a sima testvére... Frissen a legjobb, de másnaposan is puha marad pont a benne lévő zsiradéktól...  Készíthető kézzel, robotgéppel, kenyérsütőgéppel is.

További receptek

Yudane szendvicskenyér

A yudane egy zseniális japán technika, amivel magasabb szintre lehet emelni a szendvicskenyér minőségét. Lényege, hogy 1:1 arányban kell összekeverni forró folyadékkal, így a hőkezelés ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek