Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos kenyér Évi néni konyhájából

Sajtos kenyér Évi néni konyhájából
Sajtos kenyér Évi néni konyhájából
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nincs, csak sütöttem két kenyeret. Finom, lágy, illatos, foszlós.yes

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vizet meglangyosítjuk, belekeverjük a mézet, belemorzsoljuk az élesztőt, megkelesztjük.
  2. Először a megkelt élesztőt, az öregtésztát, az olajat, joghurtot, burgonyapelyhet, sikért, tejsavóport, 7 dkg reszelt sajtot, majd a liszteket, és végül a sót a kenyérsütőgép üstjébe betöltve dagasztó programon megdagasztjuk, kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, kettéosztjuk, vekniket formálunk belőlük és formakenyér sütőbe tesszük. Újra kelesztjük 15-20 percig, majd a tetejét lespricceljük langyos vízzel, megszórjuk a maradék sajttal.
  4. 190 C-os előmelegített sütőben hőlégkeverésen 15 percig sütjük, majd a hőt lecsökkentjük 170 fokra, és még 10-15 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 27x15x2 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 735
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret
adag: 10 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

házi kenyér, kovászos kenyér, kenyér sajttal készítve

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

338
kenyérliszt BL80 50 dkg
rozsliszt 5 dkg
burgonyapehely 4 kávéskanál
öregtészta 25 dkg
2 tk
méz 1 ek
friss élesztő 1 dkg
napraforgó olaj 2 ek
sajt 10 dkg
víz 1 dl
joghurt 2.5 dl
sikér 1 ek
savó 1 ek