r
Nosalty Logó

Kövön sült graham kenyér

Évi néni
Kövön sült graham kenyér
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

226
Kalória
6.8g
Fehérje
45.1g
Szénhidrátok
1.8g
Zsír
30.5g
Víz
-
Koleszterin
3.1g
Rost
246mg
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 226 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2256 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 231 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    516.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    352 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    30.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 226 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5167.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    295 mg
  • Foszfor
    1010 mg
  • Nátrium
    3515 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    450.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    305.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    337 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    595 micro
Összesen 2256 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    530.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    361 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    31.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 231 kcal

Elkészítés

  1. A kézmeleg vízbe beszórunk egy csipet cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt, és megvárjuk, míg habosra megemelkedik.
  2. A keverőtál aljára tesszük az öregtésztát, olajat, rá a sót, joghurtot, majd a liszteket is rámérjük, végül az élesztős víz következik. 10 percig dagasztjuk, míg elválik a tál falától, fényes, ruganyos lesz. Ekkor letakarva fél órát kelesztjük.
  3. Fél óra pihentetés után átgyúrjuk a tésztát, és egy kukoricadarával megszórt sütőlapra veknit formálva fektetjük le. Veknit úgy formálunk, hogy oválisra kilapogatjuk a tésztát, két szemben lévő végét behajtjuk, mint egy borítékot, majd a 90 fokra elhelyezkedő szélénél fogva felcsavarjuk.
  4. Letakarva egy órát pihentetjük, míg a tészta a duplájára nő.
  5. Közben a sütőt és benne a pizzakövet 250 fokosra melegítjük elő. Erre csúsztatjuk a kenyeret, és ezen a hőfokon sütjük 10 percig, majd a hőt lecsökkentjük 190 fokra, a kenyeret sütőpapírral letakarva 20 percig sütjük. A sütőpapírt ezután levesszük róla, és 5 perc alatt pirosra sütjük.
  6. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36x36

14 éve sütök otthon kenyeret, most éppen ez volt soron. Öregtészta mindig van a hűtőben, és használom is szívesen.

További receptek

Bodag

A bodag, más néven cigánykenyér egy igazán egyszerű lepénykenyér fajta. A tésztába libazsír kerül, ami igazán különleges ízt ad neki. Sütőben és serpenyőben is elkészíthető, ...

Simon Gábor

Yudane szendvicskenyér

A yudane egy zseniális japán technika, amivel magasabb szintre lehet emelni a szendvicskenyér minőségét. Lényege, hogy 1:1 arányban kell összekeverni forró folyadékkal, így a hőkezelés ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Bodzaszörp tartósítószer nélkül

Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...

Elállós bodzaszörp

Pár éve akartam először bodzaszörpöt készíteni (hígíthatósat, tartósat), de a neten a receptek tömkelegéből valahogy nem találtam rá az igazira. Végül több receptet átböngészve ...