Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

sajtos bukta

sajtos bukta
sajtos bukta
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ma délután már a holnapi reggelimen tűnődtem és bevallom, lekváros buktát szerettem volna készíteni. Sajnos lekvár nem, de sajt annál inkább volt a hűtőmben, no meg élesztő. Így adta a helyzet önmagát. Nem kellett sokat várnom, bő egy óra alatt megvoltam vele. És a négy "sajtos csoda" is elég lesz reggeli gyanánt.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

 A recept variálható ízlés szerint.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Langyos vízben futtassuk fel az élesztőt a cukorral.
  2. A lisztet közben szitáljuk át egy kelesztőtálba és adjuk hozzá a sót.
  3. Olvasszuk fel a vajat.
  4. A liszthez öntsük hozzá az élesztős vizet, a vajat és egy tojás sárgáját.
  5. Dagasszuk kézzel 5 percen keresztül, majd tegyük be a mikróba pár másodpercre. Állítsuk le a mikrót, de a tésztát hagyjuk bent kb. 30-40 percre, így a mikró megtartja a meleget a kelesztéshez.
  6. A megkelt tésztát osszuk négyfelé és a négy tésztabucit egyenként nyújtsuk kör alakúra.
  7. Mindegyik kör szélére helyezzünk egy kisebb hasáb sajtot, majd göngyöljük fel. (Bukta alakhoz hasonlóan.)
  8. A tetejét lekenhetjük tojással, hogy fényesebb legyen.
  9. Hideg sütőbe tesszük, majd 180 fokra állítjuk a hőt, és megsütjük.
 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 009
elküldve: 0
receptkönyvben: 75
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Fokhagymatündér

Mióta szakács: 2011.05.09.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
adag: 2 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: buci
hasonló kategóriák: zsemle, croissant, burek, perec, briós, édes leveles, kifli, bagel, hamburger-buci, pita

egyéb elnevezések

bukta sajttal, bukta sajttal töltve

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

766
finomliszt 20 dkg
vaj 5 dkg
tojássárgája 1 db
élesztő 10 g
víz 1.5 dl
2 teáskanál
cukor 1 teáskanál
sajt 10 dkg