Nosalty Logó

Ciabatta Évi nénitől

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Évi néni
Ciabatta Évi nénitől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
kenyérsütő
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 337 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1346 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 206 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1222.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    364 mg
  • Nátrium
    689 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 337 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4888.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    485 mg
  • Foszfor
    1455 mg
  • Nátrium
    2757 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    269 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    303 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    276 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    592 micro
Összesen 1346 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    746.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    421 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 206 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Fél nappal, mielőtt sütni szeretnénk, látunk neki a tésztának. Az élesztőt a mézes meleg vízben felfuttatjuk, és egy tálban összekeverjük a sós liszttel. Csak néhányat keverünk rajta, nem kell megdagasztani (mint a dagasztás nélküki kenyérnél). A tálat lefedjük legalább 12 órára. Minél tovább kel, annál finomabb lesz.
  2. A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkára borítjuk, és néhányszor áthajtogatjuk, hogy rugalmas tésztát kapjunk.
  3. Kinyújtjuk téglalap alakúra 1-1,5 cm vastagra, és ezt a tésztát elvágjuk 4 részre.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 20-30 percet újra kelesztjük.
  5. Tetejét megkenjük vizes ecsettel, és a 230 fokra előmelegített légkeveréses sütőbe toljuk 20 percre.
  6. Rácson hűtjük ki.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3223
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 23.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Évi néni 1830 recept

Több éve gondolkodom azon, hogy megsütöm ezt a finom péksüteményt. Igazán nem értem, mi tartott vissza, mert annyira egyszerű, hogy egyszerűbb már nem is lehetne. Kevéske munkát kell belefektetni, a jutalom viszont nem marad el. Az én fiam kettőt is megevett ebből a szendvicsből, annyira ízlett a ciabatta neki. Nem kell hozzá korán kelni reggel, mégis csomagolhatunk friss péksüteményt a gyereknek. Este hármat kavarunk rajta, reggel meghúzkodjuk, megsütjük. Hatalmas találmány, melyet Dolce Vita blogon találtam.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

nyami :-)) jó kis reggeli vagy tízórai ötletet kaptam megint.:-))) Köszönöm.:-) Éva-Anyóca

Évi néni

Látod Évi, szinte semmi munka és nagy siker. Annyira igénytelen (már úgy értem, hogy alig kell etnni érte valamit. Reggelire szuper. Üdv: Évi néni

Éva-Anyóca

Köszönöm.:-)) Éva-Anyóca

Torma

Hogy en ezt most mennyire megennem!!!!!!!! Mentettem a receptet, köszi, T:)

Évi néni

Én is köszi. Meglátod mennyire fogod szeretni. Nagyon egyszer?. Úgy látszik az olaszok szinte semmib?l nem csinálnak nagy faksznit. Negyed óra alatt minden elkészíthet? a kajáikból. Üdv: Évi néni

Othello

Szeretné megkérdezni, hogy sima lisztb?l vagy kenyérlisztb?l is elkészíthet?-e?

Évi néni

Simán. A lényege, hogy finom szem? liszt legyen. Jó sütést kívánok!

kitti25

Kedves Éva néni, megcsináltam :) Az elején féltem hogy mi lesz ebb?l?? MÉg amikor a süt?be betettem akkor is izgultam hogy fel fog e jönni olyan szépen mint ahogy a képen látszik? És igen, megkelt a süt?ben is szépen :) Viszont amikor kivettem kemények voltak a cipók, ez normális? Megkentem a tetejüket picit vizes ecsettel, és letakartam ?ket, így szépen megpuhultak :) És az íze... :) Isteni :) Köszönöm a receptet :) Kitti

Évi néni

Kedves Kitti! Lehet, hogy tovább sütötted, vagy esetleg kisebb h?fokon? Akkor tudnám elképzelni, hogy kemény legyen a burka. Legközelebb próbáld ki magasabb h?fokon. Tudod, a t?zhelyek nem egyformán sütnek. Üdv: Évi néni

Taisha

köszönöm a receptet, nagyon fincsi lett! Picit féltem a magas h?mérséklet+légkeverést?l, 10 percig csak alsó-fels? sütésen sült, a második felében vettem fel légkeverésre, tökéletes lett így is....

Évi néni

Én pedig köszönöm, hogy ezt a receptet választottad. Hálás vagyok a visszajelzésedért.:-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek