Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ciabatta Évi nénitől

Ciabatta Évi nénitől
Ciabatta Évi nénitől
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Több éve gondolkodom azon, hogy megsütöm ezt a finom péksüteményt. Igazán nem értem, mi tartott vissza, mert annyira egyszerű, hogy egyszerűbb már nem is lehetne. Kevéske munkát kell belefektetni, a jutalom viszont nem marad el. Az én fiam kettőt is megevett ebből a szendvicsből, annyira ízlett a ciabatta neki. Nem kell hozzá korán kelni reggel, mégis csomagolhatunk friss péksüteményt a gyereknek. Este hármat kavarunk rajta, reggel meghúzkodjuk, megsütjük. Hatalmas találmány, melyet Dolce Vita blogon találtam.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Fél nappal, mielőtt sütni szeretnénk, látunk neki a tésztának. Az élesztőt a mézes meleg vízben felfuttatjuk, és egy tálban összekeverjük a sós liszttel. Csak néhányat keverünk rajta, nem kell megdagasztani (mint a dagasztás nélküki kenyérnél). A tálat lefedjük legalább 12 órára. Minél tovább kel, annál finomabb lesz.
  2. A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkára borítjuk, és néhányszor áthajtogatjuk, hogy rugalmas tésztát kapjunk.
  3. Kinyújtjuk téglalap alakúra 1-1,5 cm vastagra, és ezt a tésztát elvágjuk 4 részre.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 20-30 percet újra kelesztjük.
  5. Tetejét megkenjük vizes ecsettel, és a 230 fokra előmelegített légkeveréses sütőbe toljuk 20 percre.
  6. Rácson hűtjük ki.
  • sütési hőfok: 230°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x33 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 133
elküldve: 0
receptkönyvben: 122
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – A vércsoport
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, buli receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
babakonyha: baba 18-24 hónap

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: buci
hasonló kategóriák: édes leveles, briós, perec, hamburger-buci, zsemle, bagel, croissant, burek, pita, kifli

egyéb elnevezések

olasz kenyér, olasz péksüti, egyszerű ciabatta

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Taisha
Taisha Thu, 2015-10-29 09:19

köszönöm a receptet, nagyon fincsi lett! Picit féltem a magas hőmérséklet+légkeveréstől, 10 percig csak alsó-felső sütésen sült, a második felében vettem fel légkeverésre, tökéletes lett így is....

kittike23
kitti25 / kittike23 Thu, 2015-02-26 07:29

Kedves Éva néni,

megcsináltam :) Az elején féltem hogy mi lesz ebből?? MÉg amikor a sütőbe betettem akkor is izgultam hogy fel fog e jönni olyan szépen mint ahogy a képen látszik? És igen, megkelt a sütőben is szépen :)
Viszont amikor kivettem kemények voltak a cipók, ez normális? Megkentem a tetejüket picit vizes ecsettel, és letakartam őket, így szépen megpuhultak :) És az íze... :) Isteni :) Köszönöm a receptet :) Kitti

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Thu, 2015-02-26 08:06

Kedves Kitti!
Lehet, hogy tovább sütötted, vagy esetleg kisebb hőfokon? Akkor tudnám elképzelni, hogy kemény legyen a burka. Legközelebb próbáld ki magasabb hőfokon. Tudod, a tűzhelyek nem egyformán sütnek.
Üdv: Évi néni

Othello
Othello / Othello Wed, 2013-01-23 18:05

Szeretné megkérdezni, hogy sima lisztből vagy kenyérlisztből is elkészíthető-e?

Torma
Torma / Torma Wed, 2013-01-23 13:05

Hogy en ezt most mennyire megennem!!!!!!!! Mentettem a receptet, köszi, T:)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Wed, 2013-01-23 16:25

Én is köszi. Meglátod mennyire fogod szeretni. Nagyon egyszerű. Úgy látszik az olaszok szinte semmiből nem csinálnak nagy faksznit. Negyed óra alatt minden elkészíthető a kajáikból. Üdv: Évi néni

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Wed, 2013-01-23 16:27

Látod Évi, szinte semmi munka és nagy siker. Annyira igénytelen (már úgy értem, hogy alig kell etnni érte valamit. Reggelire szuper. Üdv: Évi néni

337
tönkölybúza liszt 35 dkg
víz 2.5 dl
méz 1 ek
élesztő 1.5 dkg
1 tk
napraforgó olaj 1 ek