r
Nosalty Logó

sajtos bukta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
sajtos bukta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 766 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1533 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 281 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.4 g

Zsír

  • Összesen
    38.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3410.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    364 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    350 mg
  • Nátrium
    2607 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    122.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    367 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    361 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 766 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.9 g

Zsír

  • Összesen
    76.2 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    448 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6821.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    727 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    700 mg
  • Nátrium
    5213 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    160.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    244.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    733 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    723 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 1533 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1247 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    953 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 281 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Langyos vízben futtassuk fel az élesztőt a cukorral.
  2. A lisztet közben szitáljuk át egy kelesztőtálba és adjuk hozzá a sót.
  3. Olvasszuk fel a vajat.
  4. A liszthez öntsük hozzá az élesztős vizet, a vajat és egy tojás sárgáját.
  5. Dagasszuk kézzel 5 percen keresztül, majd tegyük be a mikróba pár másodpercre. Állítsuk le a mikrót, de a tésztát hagyjuk bent kb. 30-40 percre, így a mikró megtartja a meleget a kelesztéshez.
  6. A megkelt tésztát osszuk négyfelé és a négy tésztabucit egyenként nyújtsuk kör alakúra.
  7. Mindegyik kör szélére helyezzünk egy kisebb hasáb sajtot, majd göngyöljük fel. (Bukta alakhoz hasonlóan.)
  8. A tetejét lekenhetjük tojással, hogy fényesebb legyen.
  9. Hideg sütőbe tesszük, majd 180 fokra állítjuk a hőt, és megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5936
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 14.

Ajánló

 A recept variálható ízlés szerint.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ma délután már a holnapi reggelimen tűnődtem és bevallom, lekváros buktát szerettem volna készíteni. Sajnos lekvár nem, de sajt annál inkább volt a hűtőmben, no meg élesztő. Így adta a helyzet önmagát. Nem kellett sokat várnom, bő egy óra alatt megvoltam vele. És a négy "sajtos csoda" is elég lesz reggeli gyanánt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek