Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ropogós paradicsomos-kukoricás bucik

Ropogós paradicsomos-kukoricás bucik
Ropogós paradicsomos-kukoricás bucik
31 perc / előkészület: 15 perc sütés: 16 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerettem volna olyan zsemlét készíteni, amit nem kell semmivel megkenni, hanem magában is finom és ízletes. Így készült ez a nagyon szép színes, korpás-kukoricás buci.

hozzávalók / 6 adag

Tésztához

Tetejére

ajánlat

Sütőtől is függ a sütés ideje idő, ezért mindenki a saját gépe alapján ellenőrizze sütés közben.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tésztához

  1. Én kenyérsütőgépben készítettem el, de nélküle is elkészíthető, csak kézzel kell elvégeznünk a gyúrás részét a leírás alapján. A paradicsomlevet öntsük a gép üstjébe, ezután hozzáadjuk a kukoricát, beleszórjuk a lisztet, korpát, sót, cukrot, élesztőt, a gép leírása szerint.
  2. Ezután hagyjuk a gépet dolgozni, én egészen az első kelesztésig szoktam. A kukorica fagyasztott állapotban került a tésztába, így ebből is kiolvad némi víz, ezért a folyadékmennyiséget figyeljük, ha túl lágy lenne a tészta, még egy kevés lisztet adhatunk hozzá.
  3. Az így megkelt tésztát újra átgyúrjuk lisztezett deszkán, 10-12 részre osztjuk, megformázzuk szép gömbölyűre, és vizes konyharuhával letakarva, meleg helyen hagyjuk újra megkelni őket.

Tetejére

  1. A megkelt bucik tetejét jó mélyen keresztben bemetsszük, majd megkenjük majonézzel a bemetszést. Ebbe a vágásba szórjuk bele a kukoricát is, majd mehet a sütőbe.
  2. Előmelegített sütőben 200 fokon, kb. 16 perc alatt ropogósra sütjük. A megsült bucikat rácsra rakva hagyjuk kihűlni.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 882
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nihonka

Mióta szakács: 2014.04.26.
340 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
fogás: egyéb fogás
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
kategória: péksütemény
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: buci
hasonló kategóriák: hamburger-buci, kifli, perec, édes leveles, bagel, pita, croissant, burek, briós, zsemle

egyéb elnevezések

zsemle, buci, egészséges házi buci, házi zsemle, kukoricás zsemle

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

172
paradicsomlé 1.8 dl
instant élesztő 3 g
cukor 10 g
finomliszt 230 g
búzakorpa 1 ek
csemegekukorica 30 g
3 g
majonéz 1 ek
csemegekukorica 20 g