Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos-bazsalikomos puliszka kacsamellel

Sajtos-bazsalikomos puliszka kacsamellel
Sajtos-bazsalikomos puliszka kacsamellel
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az éjszakai vihar után hatalmas sártengerre ébredtünk, és ez - hála a két kutyánknak - nem állt meg a küszöbnél. Akkora koszt csináltak, hogy muszáj volt nagytakarítanom (őket is beleértve), pedig szépen elterveztem, hogy miután kitalálom a hétvégi menüt, elmegyek bevásárolni, aztán irány a konyha.
Ebből annyi valósult meg, hogy délután kettő körül sajgó térdízületekkel odabotorkáltam a mélyhűtőhöz, illetve a kamrába, hogy mi van itthon, amiből a lehető legfájdalommentesebben össze tudnék dobni, az éhhalált elkerülendő.
A kamrapolcon a hozzám legközelebb eső kukoricadarás zacskót, a mélyhűtőből pedig a legrégebben várakozó kacsamellett magamhoz öleltem, és tudjátok mit, soha rosszabbat :).

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

A puliszka salátával önálló fogásnak is kiadós, köretnek pedig szinte bármilyen húsételhez készíthetjük.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kacsamellett kb. fél cm vastag szeletekre vágjuk, és félretesszük.
  2. A sütőt előmelegítjük.
  3. A tejet a vízzel, a sóval és pár csepp olívaolajjal felforraljuk.
  4. Alacsonyra vesszük a hőmérsékletet, és egy kézi habverővel kevergetve, apránként hozzáöntjük a darát.
  5. Kb. húsz perc alatt, folyamatosan kevergetve, készre főzöm. Ez akkor van, amikor a dara elválik az edény falától.
  6. Kivajazunk egy tűzálló tálat, és elkezdjük a rétegezést: dara, szétmorzsolt krémsajt, vajdarabkák, kicsire tépkedett bazsalikomlevelek, erre megint dara, rá összetépkedett mozzarella, vajdarabkák.
  7. Az előmelegített sütőben 20 percig sül.
  8. A kacsaszeleteket mindkét oldalon sózzuk, borsozzuk.
  9. Serpenyőben felhevítünk pár csepp olajat, és rádobjuk a húst. Nagyon figyelünk arra, hogy fél-fél percnél tovább ne tartson a művelet, különben kiszárad, és ehetetlenül rágós lesz.
  10. Tálalhatunk. Ha tudjuk, hogy fotózás lesz a vége, akkor a legnagyobb pogácsaszaggatóval kivágunk egy szép kört, és arra helyezzük a hússzeleteket, illatos kakukkfűágakkal díszítve.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x20 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 248
elküldve: 2
receptkönyvben: 54
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

modosa

Mióta szakács: 2009.05.31.
50 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sült kacsamell mozzarellás kukoricadarás körettel, bazsalikomos puliszka kacsamellel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bogyovere
Bogyovere Sun, 2014-03-02 10:05

Szia modosa!
Nagyon finom lett, koszonet a receptert. A kukoricadara adag viszont, amit irsz, szerintem sok: en a felet keszitettem, es meg igy is 4 adag lett belole.
Udv
Bogyovere

modosa
modosa / modosa Fri, 2011-07-08 10:08

Szia Jutka! Ez a kukoricalisztes palacsinta nagyon jól hangzik!!! Ki fogom próbálni. Fügekaktusz szirupot gyárilag nem tudom, lehet-e itthon kapni, én még nem találkoztam vele. Készülök a Culinarisba, megnézem, hátha ott van. Viszont friss fügekaktuszt vettem már, tavaly a Kaisers-ben. Ha megint lesz, csinálok házilag szirupot, és küldök Neked :)
üdv, Emma

cserti jutka
cserti jutka Fri, 2011-07-08 04:36

Ezt feltetlenul kiprobalom. Imadom a piliszkat . A napokban egy vendegloben reggelizve valami eszmenyien finomat ettem: kukoricalisztbol amerikai palacsintat, aproratort pisztaciaval osszekevert vajjal megkenve. A vaj elolvadt, a pisztacia ropogott a finom sult puliszkan. Hogy az elvezeteket fokozzuk fugekaktusz szirup volt raontve.
Csak tudnam, hol lehet azt a finom szirupot kapni.
Jutka

1265
kukoricadara 250 g
tej 6 dl
víz 6 dl
kockasajt 5 db
mozzarella 100 g
bazsalikom 1 marék
vaj 5 dkg
kacsamell 20 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek
kakukkfű 1 szál