r
Nosalty Logó

Almás-hagymás pulykasült Pankotától

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Indigo
Almás-hagymás pulykasült Pankotától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 479 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1918 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 95 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    723.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    416 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    372.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 479 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    176.6 g

Zsír

  • Összesen
    70.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    488 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2893.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    271 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    271 mg
  • Foszfor
    1663 mg
  • Nátrium
    476 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.9 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1490.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 1918 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 95 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst befűszerezzük sóval, borssal, bekenjük pirospaprikával.
  2. Egy sütőtál aljára öntjük az olajat, rárakjuk a fűszeres húst, megforgatjuk benne, hogy mindkét oldalát érje az olaj.
  3. A vöröshagymát karikára vágjuk, az almát vékony szeletekre, és a húst beborítjuk az almával és a hagymával.
  4. Kb. 1dl vizet öntünk rá.
  5. Alufóliával lefedve pároljuk 50 percig, majd a fóliát levesszük, és a husi tetejét szép pirosra sütjük újabb néhány perc alatt.
  6. A husit kivesszük, és hagyjuk kihűlni (én alufóliába csomagolom, úgy hagyom kihűlni), azután szépen szeletelhető.
  7. A visszamaradt almás-hagymás szószt megszórjuk a liszttel, összekeverjük, (ha túl sűrű lenne, egy kicsi vizet lehet hozzá adni), és visszatoljuk a sütőbe fedetlenül 5 percre.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 275
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 36415
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 04.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Számtalan variáció van ebben az egyszerű ételben. Készíthető sertéshúsból is vagy másféle fűszerezéssel, ízlés szerint. Kevés munka van vele, és bármilyen köret passzol hozzá, de akár a hagymás szósszal magában is tálalható.

Hozzászólások (1)

Benvolio

Szia! Lenne két kérdésem, amikor lejár az az 50perc és pirosra kell sütni a hús tetejét nem kell le venni a hagymát és az almát róla? mert így hogy be van takarva minden jóval, nem értem hogy pirul meg... A másik meg biztos elég neki az az 50perc? Bocsi a sokk kérdésért de nem szoktam pulykát sütni... talán most másodszorra csinálom.

Indigo

Szia! Igazad van, ezt nem írtam a receptbe, de természetesen ha a tetején van valami, akkor nem sül szép pirosra. Én villával le szoktam húzni a tetejér?l a husi mellé, ett?l nagyobb ügyet nem csinálok bel?le :) Az 50 perc süt? kérdése is lehet, saját konyhámban is tapasztaltam, amikor süt?t váltottam, hogy nem egyformán süt minden süt?. Nagy húsvilla beleszúrásával ellen?rizheted, mennyire omlós a husi, ha lassabban süt a süt?, akkor érdemes tovább benn hagyni. Sok sikert :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek