Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-hagymás pulykasült Pankotától

Almás-hagymás pulykasült Pankotától
Almás-hagymás pulykasült Pankotától
70 perc / előkészület: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Számtalan variáció van ebben az egyszerű ételben. Készíthető sertéshúsból is vagy másféle fűszerezéssel, ízlés szerint. Kevés munka van vele, és bármilyen köret passzol hozzá, de akár a hagymás szósszal magában is tálalható.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst befűszerezzük sóval, borssal, bekenjük pirospaprikával.
  2. Egy sütőtál aljára öntjük az olajat, rárakjuk a fűszeres húst, megforgatjuk benne, hogy mindkét oldalát érje az olaj.
  3. A vöröshagymát karikára vágjuk, az almát vékony szeletekre, és a húst beborítjuk az almával és a hagymával.
  4. Kb. 1dl vizet öntünk rá.
  5. Alufóliával lefedve pároljuk 50 percig, majd a fóliát levesszük, és a husi tetejét szép pirosra sütjük újabb néhány perc alatt.
  6. A husit kivesszük, és hagyjuk kihűlni (én alufóliába csomagolom, úgy hagyom kihűlni), azután szépen szeletelhető.
  7. A visszamaradt almás-hagymás szószt megszórjuk a liszttel, összekeverjük, (ha túl sűrű lenne, egy kicsi vizet lehet hozzá adni), és visszatoljuk a sütőbe fedetlenül 5 percre.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 34 169
elküldve: 22
receptkönyvben: 400
elkészítve: 27/31
Facebookon megjelent: -

szakács

Pankota

Mióta szakács: 2011.11.13.
34 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

pulykasült hagymaszószban, almával sült pulykamell, almaszószos hús

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Benvolio
Benvolio Wed, 2012-12-12 13:31

Szia! Lenne két kérdésem, amikor lejár az az 50perc és pirosra kell sütni a hús tetejét nem kell le venni a hagymát és az almát róla? mert így hogy be van takarva minden jóval, nem értem hogy pirul meg... A másik meg biztos elég neki az az 50perc? Bocsi a sokk kérdésért de nem szoktam pulykát sütni... talán most másodszorra csinálom.

pankota
Pankota / pankota Thu, 2012-12-13 20:38

Szia! Igazad van, ezt nem írtam a receptbe, de természetesen ha a tetején van valami, akkor nem sül szép pirosra. Én villával le szoktam húzni a tetejéről a husi mellé, ettől nagyobb ügyet nem csinálok belőle :) Az 50 perc sütő kérdése is lehet, saját konyhámban is tapasztaltam, amikor sütőt váltottam, hogy nem egyformán süt minden sütő. Nagy húsvilla beleszúrásával ellenőrizheted, mennyire omlós a husi, ha lassabban süt a sütő, akkor érdemes tovább benn hagyni. Sok sikert :)

479
pulykamell 75 dkg
vöröshagyma 4 nagy fej
alma 2 db
finomliszt 3 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
víz 1 dl