Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pulykasült vajas pecsenyelével

Pulykasült vajas pecsenyelével
Pulykasült vajas pecsenyelével
130 perc / előkészület: 10 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy nagyon egyszerűen elkészíthető és nagyon ízletes sültet készíthetünk pulyka felsőcombból. A szárnyasok közül talán méltatlan helyet foglal el a rangsorban, ezzel a recepttel segíteni szeretnék azoknak, akik nem igazán tudják, mit is kezdjenek ezzel a fajta hússal. Önmagában valóban száraz, mondhatni unalmas, azonban saját pecsenyelevével mégis ragyogó sült készíthető belőle, mindössze a receptem útmutatóját kell követnetek... :)

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Köretként a sültekhez megfelelő garnírungot adjunk, ki-ki ízlésének megfelelően a hagymás burgonyapürétől kezdve a narancsos polentán keresztül a jázmin rizsig.

Viszonylag kevés ráfordított energiával pompás fogás.

A maradék húsból pedig készíthetünk szendvicseket másnap.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pulykacombokat fűszerezzük be. Ha nem akarunk kész fűszert használni, házilag is készíthetünk, az alábbiak szerint: 1 ek só, 1 ek fűszerpaprika, 1 ek őrölt kömény, 1/2 ek feketebors, 1 ek fokhagymapor, 1/2 ek őrölt szerecsendió, 1 ek őrölt koriandermag. A koriander és köménymagot ha száraz serpenyőben megpirítjuk kissé, még jobban előhozzuk az aromákat.
  2. A sütőtepsit zsírozzuk ki, tegyük bele bőrével lefelé (nem tévedés) a combokat, fektessük mellé a félbevágott hagymákat és fokhagymákat, öntsünk hozzá kb. 2 dl vizet, majd lefedve süssük 180 fokon 1 órát. Az idő leteltével vegyük le a fóliát, a combokat fordítsuk meg, és süssük még egy órán keresztül, amíg szépen megpirul a bőrük is. Időnként pótoljuk az elpárolgott folyadékot alóla kevés vízzel.
  3. Ellenőrizzük a sültet villával, hogy valóban megpuhult-e, ha igen, vegyük ki a tepsiből, és tegyük vágódeszkára vagy rácsra.
  4. Készítsük el a pecsenyelevet: először is szűrjük le, a hagymákat is törjük át sűrű szűrőn vagy szitán. Zsírozzuk le, majd kóstoljuk meg. Ízesítsük sóval, frissen őrölt fekete borssal, és az ízének megfelelően hígítsuk kevés vízzel, hogy mennyiségét megnöveljük (kellemes húsízű pecsenyelevet kell kapnunk). Forraljuk fel, majd kevés keményítővel kissé sűrítsük be, végül adjunk hozzá vajdarabkákat.
  5. A húst szeleteljük fel vékonyan, majd locsoljuk meg a meleg pecsenyelével tálaláskor.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 11 446
elküldve: 1
receptkönyvben: 84
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Kornél

Mióta szakács: 2010.01.11.
166 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sütőben sült pulykacomb, pulykasült, pulykasült felsőcombból, sült pulykacomb

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

609
pulyka felsőcomb 1.5 kg
vöröshagyma 3 közepes db
fokhagyma 3 közepes fej
kacsazsír 3 ek
pulykafűszerkeverék 0 ízlés szerint
víz 5 dl
étkezési keményítő 1 csapott ek
vaj 1.5 dkg
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint