Krémsajtos-diós tészta
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Norbi06

adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
100g tészta371 kcal
-
33g krémsajt83 kcal
-
33g parmezán sajt131 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
15 kcal
-
15g petrezselyem5 kcal
-
17g dió109 kcal
-
33g bacon131 kcal
-
17g habtejszín49 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g víz0 kcal
Összesen
895
Kcal
- 11% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
300g tészta1113 kcal
-
100g krémsajt250 kcal
-
100g parmezán sajt392 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
46 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
50g dió327 kcal
-
100g bacon393 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
300g víz0 kcal
Összesen
2687
Kcal
- 11% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
28.1g tészta104 kcal
-
9.4g krémsajt23 kcal
-
9.4g parmezán sajt37 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
1.7g szárított paradicsom4 kcal
-
4.2g petrezselyem2 kcal
-
4.7g dió31 kcal
-
9.4g bacon37 kcal
-
4.7g habtejszín14 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
28.1g víz0 kcal
Összesen
252
Kcal
- 11% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.4 g
Zsír
-
Összesen 46.2 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1935.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 79 mg
-
Kálcium 477 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 120 mg
-
Foszfor 575 mg
-
Nátrium 673 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 84.1 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 161.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 185 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 250 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 283 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 116 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 824 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2754 micro
-
Lut-zea 939 micro
Összesen
895
Kcal
- 11% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 106.3 g
Zsír
-
Összesen 138.6 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 32 g
-
Koleszterin 190 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5806.7 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 236 mg
-
Kálcium 1432 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 360 mg
-
Foszfor 1725 mg
-
Nátrium 2019 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 252.3 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 483.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 555 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 69 mg
-
D vitamin: 47 micro
-
K vitamin: 750 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 29 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 850 micro
-
Kolin: 162 mg
-
Retinol - A vitamin: 349 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2471 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 8262 micro
-
Lut-zea 2817 micro
Összesen
2687
Kcal
- 11% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10 g
Zsír
-
Összesen 13 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 544.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 134 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 162 mg
-
Nátrium 189 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 45.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 70 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 80 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 33 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 232 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 775 micro
-
Lut-zea 264 micro
Összesen
252
Kcal
Hozzávalók
-
1 gerezd fokhagyma
-
2 db szárított paradicsom
-
1 csokor petrezselyem
-
5 dkg dió
-
10 dkg bacon
-
50 ml habtejszín
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Egy magasabb falú serpenyőben vagy wokban lepirítjuk a kockákra vágott baconszalonnát, majd a kiolvadó zsiradékon megfuttatjuk az apróra zúzott fokhagymát.
- Ráöntjük a tejszínt, krémsajtot, apróra vágott paradicsomot, tésztát és annyi vizet, ami nagyjából épp ellepi.
- Folyamatosan kevergetjük, nehogy leégjen. Mire a tészta al dente megpuhul, a folyadék pont krémes szósszá sűrűsödik be.
- Ekkor hozzáadjuk a reszelt parmezánt, durvára aprított dióbelet és finomra vágott petrezselymet, elkeverjük, és levesszük a tűzről. Ízlés szerint még fűszerezhetjük sóval, borssal, de csak óvatosan, mert a sajt és a szalonna is igen sós.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 235
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 10181
- Feltöltés dátuma: 2017. június 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Norbi06
121 recept
Kalória és ízbomba.
Hozzászólások (3)
Miért habtejszín, és miért nem f?z?tejszín?
Amiért csoki, és nem tejtábla, rum, és nem aroma, sajt, és nem növényi pizzafeltét, vaj, és nem margarin, és még sorolhatnám a teljes érték? és halvány utánzat párokat. ;)
Köszönöm a frappáns választ, de a habtejszín és a f?z?tejszín között nem ez a kapcsolat/különbség. Ez egy minden irányból sós étel, a habtejszín pedig néha még cukrozott is, ezért érdekl?dtem a recept írójától, hogy miért. Mindennek semmi köze a csoki-tejtábla dilemmához.
Pedig de! A f?z?tejszín "lebutított" habtejszín, ahogyan a tejtábla lebutított csoki. (A tejszínb?l a zsírt vonták ki, a tejtáblába pedig bele sem tették a kakaóvajat.) Igazából alapból van a tejszín, mindenféle el?tag nélkül. Az el?tagok a termék felhasználási módjára utalnak. A felverhet? habtejszínnek magas a zsírtartalma, a f?z?tejszín alacsonyabb zsírtartalmú, felverhetetlen, "cserébe" némelyik gyártó keményít?t és egyéb adalékanyagot is tesz bele. Cukrot általában a habtejszín sem tartalmaz, illetve annyira minimálisat (0,1%), hogy az - a "minden sósba kell egy pici édes, és fordítva" elve alapján - belefér. Itt b?vebben olvashatsz ezekr?l: http://www.origo.hu/tafelspicc/teszt/20140108-a-fozotejszin-nem-fozesre-valo.html
Kedves herta, ne haragudj, hogy beleszólok az eszmecserétekbe, de talán ne az origoról tájékozódj:) Inkább nézz meg 1-2 termék tartalmi leírását. Pl.:az általam használt, nagyon jó hazai termék "Pilos" f?z?tejszín 29% zsírt tartalmaz, egyéb aldalékanyagot nem. A Milli 30%-ot. Szerintem a nevében benne van, egyikkel f?zünk a másikkal sütiket csinálunk, habot verünk bel?le, ami vagy sikerül vagy nem (jártam már így) Ett?l függetlenül, lehet habtejszínnel f?zni, aki úgy gondolja, de az tény, mint ahogy írtad, a f?z?tejszínb?l nem fog habot készíteni:)
Miért haragudnék? Több szem többet lát. Az enyém a Pilos f?z?tejszínt csak 20 %-osnak látja. http://www.xn--mindenr-mwa.hu/product/27694 A Milliben pedig van stabilizátor és karragén. https://bevasarlas.tesco.hu/groceries/hu-HU/products/2004010134555 Nem értem, mi a baj az origoval. Tudatosan vásárolok, nem tudom ferdítésen kapni ?ket, nem állítanak mást, mint amit magam is leolvashatok a termékekr?l. A lényeg, amit?l elkanyarodtunk, a profit: egyre silányabb termékeket sóznak ránk úgy, hogy még meg is magyarázzák, és sajnos a többség be is veszi. Aztán csodálkozunk, hogy egyre kevesebben tolerálják a laktózt, a glutént... De sebaj, abból meg majd a gyógyszeripar profitál! :( Abból indultunk ki, hogy miért habtejszínnel készült ez a recept. Azért, mert alapból tejszín kell hozzá, aminek magas a zsírtartalma, de mivel okos üzletemberek telerakatták a boltok polcait csökkentett zsírtartalmú f?z?tejszínnel, és a reklámokban bedumálták a háziasszonyoknak, hogy a sós ételekhez az való, vissza kell ?ket okosítani. (Vajon adott mennyiség? zsíros tejszínb?l hányszoros mennyiség? light-os f?z?tejszín nyerhet??) Nyilván több a haszon az olcsóbb, ezért nagyobb tömegben fogyó növényi margarinokon, a fogyókúrásnak kikiáltott "light" termékeken, amikb?l gyakorlatilag már mindent kispóroltak, stb. stb... Persze az sem hagyható figyelmen kívül, hogy a többség nem engedheti meg magának a márkás, drágább, min?ségi termékeket. :(
Egyet tudok érteni. Én is ki tudok borulni az élelmiszernek nevezett vegyipari termékek hátcímkéjét olvasgatva a boltban. Hasonló a meglátásom, miszerint ezért a sok laktóz, glutén allergia, rákbetegség stb. Egyébként visszakanyarodva a tejszínhez: ez az alapanyag így, el?tag és egyéb jelz?k nélkül a Nosalty bázisában egész egyszer?en nem szerepel :-) A recepttel kapcsolatban: örülök, akinek elnyerte a tetszését! :-)
Azért habtejszín mert zamatosabb,selymesebb ,zsírosabb és kevesebb adalékanyagot tartalmaz.
Köszönöm, erre gondoltam.
Tetszik, receptkönyvben! ? (Én a diót meg fogom pirítani egy serpeny?ben, miel?tt a tésztára szórom. ;) ) Köszönöm a receptet! :)