r
Nosalty Logó

Krémsajtos-diós tészta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Norbi06
Krémsajtos-diós tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 895 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2687 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 252 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.4 g

Zsír

  • Összesen
    46.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1935.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    477 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    575 mg
  • Nátrium
    673 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    161.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    250 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    283 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    824 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2754 micro
  • Lut-zea
    939 micro
Összesen 895 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.3 g

Zsír

  • Összesen
    138.6 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5806.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    236 mg
  • Kálcium
    1432 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    360 mg
  • Foszfor
    1725 mg
  • Nátrium
    2019 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    252.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    483.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    555 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    750 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    850 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    349 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2471 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    8262 micro
  • Lut-zea
    2817 micro
Összesen 2687 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    544.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    232 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    775 micro
  • Lut-zea
    264 micro
Összesen 252 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy magasabb falú serpenyőben vagy wokban lepirítjuk a kockákra vágott baconszalonnát, majd a kiolvadó zsiradékon megfuttatjuk az apróra zúzott fokhagymát.
  2. Ráöntjük a tejszínt, krémsajtot, apróra vágott paradicsomot, tésztát és annyi vizet, ami nagyjából épp ellepi.
  3. Folyamatosan kevergetjük, nehogy leégjen. Mire a tészta al dente megpuhul, a folyadék pont krémes szósszá sűrűsödik be.
  4. Ekkor hozzáadjuk a reszelt parmezánt, durvára aprított dióbelet és finomra vágott petrezselymet, elkeverjük, és levesszük a tűzről. Ízlés szerint még fűszerezhetjük sóval, borssal, de csak óvatosan, mert a sajt és a szalonna is igen sós.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 235
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 10181
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 03.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Krémsajtos-diós tészta
Norbi06 121 recept

Kalória és ízbomba.

Hozzászólások (3)

kativan

Miért habtejszín, és miért nem f?z?tejszín?

herta

Amiért csoki, és nem tejtábla, rum, és nem aroma, sajt, és nem növényi pizzafeltét, vaj, és nem margarin, és még sorolhatnám a teljes érték? és halvány utánzat párokat. ;)

kativan

Köszönöm a frappáns választ, de a habtejszín és a f?z?tejszín között nem ez a kapcsolat/különbség. Ez egy minden irányból sós étel, a habtejszín pedig néha még cukrozott is, ezért érdekl?dtem a recept írójától, hogy miért. Mindennek semmi köze a csoki-tejtábla dilemmához.

herta

Pedig de! A f?z?tejszín "lebutított" habtejszín, ahogyan a tejtábla lebutított csoki. (A tejszínb?l a zsírt vonták ki, a tejtáblába pedig bele sem tették a kakaóvajat.) Igazából alapból van a tejszín, mindenféle el?tag nélkül. Az el?tagok a termék felhasználási módjára utalnak. A felverhet? habtejszínnek magas a zsírtartalma, a f?z?tejszín alacsonyabb zsírtartalmú, felverhetetlen, "cserébe" némelyik gyártó keményít?t és egyéb adalékanyagot is tesz bele. Cukrot általában a habtejszín sem tartalmaz, illetve annyira minimálisat (0,1%), hogy az - a "minden sósba kell egy pici édes, és fordítva" elve alapján - belefér. Itt b?vebben olvashatsz ezekr?l: http://www.origo.hu/tafelspicc/teszt/20140108-a-fozotejszin-nem-fozesre-valo.html

Gabys

Kedves herta, ne haragudj, hogy beleszólok az eszmecserétekbe, de talán ne az origoról tájékozódj:) Inkább nézz meg 1-2 termék tartalmi leírását. Pl.:az általam használt, nagyon jó hazai termék "Pilos" f?z?tejszín 29% zsírt tartalmaz, egyéb aldalékanyagot nem. A Milli 30%-ot. Szerintem a nevében benne van, egyikkel f?zünk a másikkal sütiket csinálunk, habot verünk bel?le, ami vagy sikerül vagy nem (jártam már így) Ett?l függetlenül, lehet habtejszínnel f?zni, aki úgy gondolja, de az tény, mint ahogy írtad, a f?z?tejszínb?l nem fog habot készíteni:)

herta

Miért haragudnék? Több szem többet lát. Az enyém a Pilos f?z?tejszínt csak 20 %-osnak látja. http://www.xn--mindenr-mwa.hu/product/27694 A Milliben pedig van stabilizátor és karragén. https://bevasarlas.tesco.hu/groceries/hu-HU/products/2004010134555 Nem értem, mi a baj az origoval. Tudatosan vásárolok, nem tudom ferdítésen kapni ?ket, nem állítanak mást, mint amit magam is leolvashatok a termékekr?l. A lényeg, amit?l elkanyarodtunk, a profit: egyre silányabb termékeket sóznak ránk úgy, hogy még meg is magyarázzák, és sajnos a többség be is veszi. Aztán csodálkozunk, hogy egyre kevesebben tolerálják a laktózt, a glutént... De sebaj, abból meg majd a gyógyszeripar profitál! :( Abból indultunk ki, hogy miért habtejszínnel készült ez a recept. Azért, mert alapból tejszín kell hozzá, aminek magas a zsírtartalma, de mivel okos üzletemberek telerakatták a boltok polcait csökkentett zsírtartalmú f?z?tejszínnel, és a reklámokban bedumálták a háziasszonyoknak, hogy a sós ételekhez az való, vissza kell ?ket okosítani. (Vajon adott mennyiség? zsíros tejszínb?l hányszoros mennyiség? light-os f?z?tejszín nyerhet??) Nyilván több a haszon az olcsóbb, ezért nagyobb tömegben fogyó növényi margarinokon, a fogyókúrásnak kikiáltott "light" termékeken, amikb?l gyakorlatilag már mindent kispóroltak, stb. stb... Persze az sem hagyható figyelmen kívül, hogy a többség nem engedheti meg magának a márkás, drágább, min?ségi termékeket. :(

Norbi06

Egyet tudok érteni. Én is ki tudok borulni az élelmiszernek nevezett vegyipari termékek hátcímkéjét olvasgatva a boltban. Hasonló a meglátásom, miszerint ezért a sok laktóz, glutén allergia, rákbetegség stb. Egyébként visszakanyarodva a tejszínhez: ez az alapanyag így, el?tag és egyéb jelz?k nélkül a Nosalty bázisában egész egyszer?en nem szerepel :-) A recepttel kapcsolatban: örülök, akinek elnyerte a tetszését! :-)

evamaria47

Azért habtejszín mert zamatosabb,selymesebb ,zsírosabb és kevesebb adalékanyagot tartalmaz.

kativan

Köszönöm, erre gondoltam.

herta

Tetszik, receptkönyvben! ? (Én a diót meg fogom pirítani egy serpeny?ben, miel?tt a tésztára szórom. ;) ) Köszönöm a receptet! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek