Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krémsajtos-diós tészta

Krémsajtos-diós tészta
Krémsajtos-diós tészta
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kalória és ízbomba.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy magasabb falú serpenyőben vagy wokban lepirítjuk a kockákra vágott baconszalonnát, majd a kiolvadó zsiradékon megfuttatjuk az apróra zúzott fokhagymát.
  2. Ráöntjük a tejszínt, krémsajtot, apróra vágott paradicsomot, tésztát és annyi vizet, ami nagyjából épp ellepi.
  3. Folyamatosan kevergetjük, nehogy leégjen. Mire a tészta al dente megpuhul, a folyadék pont krémes szósszá sűrűsödik be.
  4. Ekkor hozzáadjuk a reszelt parmezánt, durvára aprított dióbelet és finomra vágott petrezselymet, elkeverjük, és levesszük a tűzről. Ízlés szerint még fűszerezhetjük sóval, borssal, de csak óvatosan, mert a sajt és a szalonna is igen sós.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 8 129
elküldve: 3
receptkönyvben: 151
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Norbi06

Mióta szakács: 2012.03.22.
121 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tészta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: Valentin-nap

egyéb elnevezések

szalonnás tészta, diós szarvacska sósan

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

herta
herta / herta Tue, 2017-06-06 20:19

Tetszik, receptkönyvben! ✔ (Én a diót meg fogom pirítani egy serpenyőben, mielőtt a tésztára szórom. ;) ) Köszönöm a receptet! :)

evamaria47
evamaria47 Tue, 2017-06-06 12:49

Azért habtejszín mert zamatosabb,selymesebb ,zsírosabb és kevesebb adalékanyagot tartalmaz.

herta
herta / herta Tue, 2017-06-06 20:13

Amiért csoki, és nem tejtábla, rum, és nem aroma, sajt, és nem növényi pizzafeltét, vaj, és nem margarin, és még sorolhatnám a teljes értékű és halvány utánzat párokat. ;)

kativan
kativan Wed, 2017-06-07 15:39

Köszönöm a frappáns választ, de a habtejszín és a főzőtejszín között nem ez a kapcsolat/különbség. Ez egy minden irányból sós étel, a habtejszín pedig néha még cukrozott is, ezért érdeklődtem a recept írójától, hogy miért. Mindennek semmi köze a csoki-tejtábla dilemmához.

herta
herta / herta Wed, 2017-06-07 17:18

Pedig de! A főzőtejszín "lebutított" habtejszín, ahogyan a tejtábla lebutított csoki. (A tejszínből a zsírt vonták ki, a tejtáblába pedig bele sem tették a kakaóvajat.) Igazából alapból van a tejszín, mindenféle előtag nélkül. Az előtagok a termék felhasználási módjára utalnak. A felverhető habtejszínnek magas a zsírtartalma, a főzőtejszín alacsonyabb zsírtartalmú, felverhetetlen, "cserébe" némelyik gyártó keményítőt és egyéb adalékanyagot is tesz bele. Cukrot általában a habtejszín sem tartalmaz, illetve annyira minimálisat (0,1%), hogy az - a "minden sósba kell egy pici édes, és fordítva" elve alapján - belefér. Itt bővebben olvashatsz ezekről: http://www.origo.hu/tafelspicc/teszt/20140108-a-fozotejszin-nem-fozesre-...

Gabys
Gabys / Gabys Wed, 2017-06-07 18:53

Kedves herta,

ne haragudj, hogy beleszólok az eszmecserétekbe, de talán ne az origoról tájékozódj:) Inkább nézz meg 1-2 termék tartalmi leírását. Pl.:az általam használt, nagyon jó hazai termék "Pilos" főzőtejszín 29% zsírt tartalmaz, egyéb aldalékanyagot nem. A Milli 30%-ot. Szerintem a nevében benne van, egyikkel főzünk a másikkal sütiket csinálunk, habot verünk belőle, ami vagy sikerül vagy nem (jártam már így) Ettől függetlenül, lehet habtejszínnel főzni, aki úgy gondolja, de az tény, mint ahogy írtad, a főzőtejszínből nem fog habot készíteni:)

herta
herta / herta Wed, 2017-06-07 21:52

Miért haragudnék? Több szem többet lát. Az enyém a Pilos főzőtejszínt csak 20 %-osnak látja. http://www.xn--mindenr-mwa.hu/product/27694 A Milliben pedig van stabilizátor és karragén. https://bevasarlas.tesco.hu/groceries/hu-HU/products/2004010134555 Nem értem, mi a baj az origoval. Tudatosan vásárolok, nem tudom ferdítésen kapni őket, nem állítanak mást, mint amit magam is leolvashatok a termékekről. A lényeg, amitől elkanyarodtunk, a profit: egyre silányabb termékeket sóznak ránk úgy, hogy még meg is magyarázzák, és sajnos a többség be is veszi. Aztán csodálkozunk, hogy egyre kevesebben tolerálják a laktózt, a glutént... De sebaj, abból meg majd a gyógyszeripar profitál! :( Abból indultunk ki, hogy miért habtejszínnel készült ez a recept. Azért, mert alapból tejszín kell hozzá, aminek magas a zsírtartalma, de mivel okos üzletemberek telerakatták a boltok polcait csökkentett zsírtartalmú főzőtejszínnel, és a reklámokban bedumálták a háziasszonyoknak, hogy a sós ételekhez az való, vissza kell őket okosítani. (Vajon adott mennyiségű zsíros tejszínből hányszoros mennyiségű light-os főzőtejszín nyerhető?) Nyilván több a haszon az olcsóbb, ezért nagyobb tömegben fogyó növényi margarinokon, a fogyókúrásnak kikiáltott "light" termékeken, amikből gyakorlatilag már mindent kispóroltak, stb. stb... Persze az sem hagyható figyelmen kívül, hogy a többség nem engedheti meg magának a márkás, drágább, minőségi termékeket. :(

Norbi06
Norbi06 / Norbi06 Tue, 2017-06-13 12:48

Egyet tudok érteni. Én is ki tudok borulni az élelmiszernek nevezett vegyipari termékek hátcímkéjét olvasgatva a boltban. Hasonló a meglátásom, miszerint ezért a sok laktóz, glutén allergia, rákbetegség stb.
Egyébként visszakanyarodva a tejszínhez: ez az alapanyag így, előtag és egyéb jelzők nélkül a Nosalty bázisában egész egyszerűen nem szerepel :-)
A recepttel kapcsolatban: örülök, akinek elnyerte a tetszését! :-)

903
tészta 30 dkg
krémsajt 10 dkg
parmezán sajt 10 dkg
fokhagyma 1 gerezd
szárított paradicsom 2 db
petrezselyem 1 csokor
dió 5 dkg
bacon 10 dkg
habtejszín 50 ml
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 3 dl