Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sáfrányos rizs ananászban tálalva

Sáfrányos rizs ananászban tálalva
Sáfrányos rizs ananászban tálalva
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű elkészíteni, fűszeres, csípős, kínai, thai vagy indiai ételek mellé kiváló és mutatós köret. 

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, megpirítjuk rajta a zúzott fokhagymát és a kockákra vágott hagymát, zöldborsót, hozzáadjuk a rizst, és a fehérborral felöntjük.
  2. Fűszerezzük sóval és borssal, mikor elpárolgott a bor, felöntjük a zöldségleves alaplével, hozzáadjuk a sáfrányt, lassú tűzön tovább főzzük. Amikor kész van és még forró, hozzákeverjük a vajat.
  3. Egy ananászt félbevágunk, kivájjuk az egyik felét, és kockákra daraboljuk a kivett ananászt, majd hozzákeverjük a rizshez . Ha szükséges, fűszerezzük. Visszatöltjük az ananászba.
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 221
elküldve: 0
receptkönyvben: 4
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Szimran

Mióta szakács: 2017.04.28.
98 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: köretek
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: távol-keleti
adag: 3 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sáfrányos risotto, rizottó

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

435
basmati rizs 150 g
fehérbor 1 dl
vaj 2 ek
fokhagyma 2 gerezd
sáfrány 1 csipet
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vöröshagyma 1 közepes db
zöldség alaplé 2 dl
zöldborsó 50 g
ananász 1 db