Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos rizsgombóc

Sajtos rizsgombóc
Sajtos rizsgombóc
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy nagyon régi szakadt, sárga lapos Horváth Ilona receptkönyvben találtam. Nagyon finom! Az 1 éves kisfiam is nagyon szívesen falatozza.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Nyugodtan lehet zacskós rizsből is készíteni, én 2 db zacskót szoktam hozzá megfőzni. Köretként, de egy mártással önálló fogásként is kínálhatjuk. Én majonézzel szeretem a legjobban.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst megmossuk, lecsepegtetjük, és kevés olajon megpirítjuk, felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, és puhára főzzük.
  2. A kihűlt rizshez hozzákeverjük a paradicsompürét, a tojást, a reszelt sajtot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  3. Vizes kézzel gombócokat formázunk belőle, zsemlemorzsába megforgatjuk, és bő olajban szép pirosra sütjük őket.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 031
elküldve: 2
receptkönyvben: 325
elkészítve: 8/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Jucci

Mióta szakács: 2011.07.11.
67 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

paradicsomos-sajtos rizsgombóc, rizsgombóc sajtosan

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bubu46
Bubu46 Thu, 2011-12-15 07:30

Húúú, ez nagyon jól hangzik - gondolom( kérdezem ) melegítve is jó, mert 2-3 órával előbb legyártanám ?!
Üdv, Ibolya

Jucci
Jucci / Jucci Thu, 2011-12-15 12:12

Kedves Ibolya!
Persze,hogy jó melegítve is!Én másnap is simán megmelegítem,úgy is finom!
Üdv.:Jucci

797
rizs 30 dkg
sűrített paradicsom 2 ek
tojás 1 db
sajt 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
zsemlemorzsa 4 ek
napraforgó olaj 2 dl