r
Nosalty Logó

Sárgaborsós barnarizs

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
witch
Sárgaborsós barnarizs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 433 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1298 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 90 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1814.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    363 mg
  • Nátrium
    1221 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    347.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    346 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1037 micro
  • β-karotin
    3642 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2705 micro
Összesen 433 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    43.6 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5442.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    381 mg
  • Foszfor
    1088 mg
  • Nátrium
    3664 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    238.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    1043.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1039 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    369 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    237 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3110 micro
  • β-karotin
    10925 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    8114 micro
Összesen 1298 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    376.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    215 micro
  • β-karotin
    756 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    562 micro
Összesen 90 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A közepes lángon felhevített olajon, pirítsuk meg a kockára vágott hagymát. Adjuk hozzá a kurkumát, gyömbért, meg a fokhagymát, és kevergessük 2 percig.
  2. A rizst meg a borsót átválogatjuk, megmossuk, alaposan lecsepegtetjük. A vízzel együtt hozzáöntjük a fűszeres hagyma alaphoz. Felforraljuk, sózzuk. Kis lángon, lefedve félpuhára főzzük.
  3. Ekkor hozzáadjuk az apróra vágott brokkolit, a lereszelt sárgarépát, illetve a spenót leveleket. Ismét felforraljuk. Letekerve kis lángra, addig főzzük, míg minden megpuhul.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 733
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 04.

Receptkategóriák

Amikor már unalmas a tészta, krumpli vagy rizs köret, olyankor "vadászni" megyek a netre, hátha valami finomság akad a horogra. Először csak lencse volt itthon, így azt raktam bele a sárgaborsó helyett, úgy is nagyon finom. Ha friss spenóttal készíti valaki, abból két bögrényi kell bele.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Minden szállodánk egyedi értékkel bír, mindegyik más és ettől különleges,...

Attól függetlenül, hogy az előző, koronavírus-sújtotta évek már elmúltak, továbbra sem marad kihívásmentes a vendéglátás. A szektorban tovább folytatódik a munka, hiszen az élet nem áll meg, a vendégek sorra érkeznek, és céljuk, hogy jól érezzék magukat. Természetesen így van ez a Danubius Hotels éttermeiben is, így a jelenlegi helyzetről, a vendégkör kialakításáról és megtartásáról, valamint a gasztronómiának ebben játszott szerepéről kérdeztük Maráczi Imrét, a Danubius Hotels, Corporate Food&Beverage Director-át.

Hirdetés

További cikkek

Ilyen komoly volt a dínom-dánom a vidéki lakodalmakon 200 éve

Ha vidékre megyünk, még sok helyen fellelhetünk régről megmaradt szokásokat az olyan ünnepek és jeles napok alkalmával, mint például a lakodalom. Menjünk most vissza ezeknek a szokásoknak a gyökeréig, nézzük meg, hogyan is nézett ki egy vidéki lakodalom két évszázaddal ezelőtt!