r
Nosalty Logó

Rozsos tönkölycipó tang zhonggal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Rozsos tönkölycipó tang zhonggal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
kenyérsütő
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tang zhong

Kenyértészta

Tetejére

Összesen 354 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tang zhong

Kenyértészta

Tetejére

Összesen 2125 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tang zhong

Kenyértészta

Tetejére

Összesen 234 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1134.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    351 mg
  • Nátrium
    599 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 354 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.4 g

Zsír

  • Összesen
    41.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6808.3 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    315 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    666 mg
  • Foszfor
    2105 mg
  • Nátrium
    3594 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    389.7 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

VÍZ

  • Összesen
    376.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    391 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    920 micro
Összesen 2125 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    751.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    397 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 234 kcal

Hozzávalók

Tang zhong

Kenyértészta

Tetejére

Elkészítés

Tang zhong

  1. A tang zhonghoz a vizet és a lisztet elkeverjük csomómentesre habverővel, és felforraljuk, besűrítjük krémesre, majd lehűtjük.
  2. Az 1 dl vízhez 1 ek cukrot adunk, meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
  3. Kenyérsütőgép üstjébe mérünk minden hozzávalót, a liszteket, sót, tang zhongot, joghurtot, vajat, köményt, a megkelesztett élesztőt, és dagasztó programon ruganyos tésztát gyúrunk belőle, melyet duplájára kelesztünk.
  4. A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, cipót formálunk belőle, és a kivajazott formába tesszük kelni.
  5. Ha már félig megkelt (1/4 óra), tetejét megkenjük joghurttal, magokat szórunk rá, és még 1/4 órát kelesztjük.
  6. Közben a sütőt előmelegítjük 230 fokra hőlégkeverésen. A sütő aljába egy tálka vizet teszünk.
  7. A sütőformát letakarva tesszük be a kenyeret, és kb. 20 percig sütjük lefedve, majd levéve a tetőt még 20-25 percig sütjük, de már csak 180-190 fokon, míg aranybarna nem lesz.
  8. Rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20 x 9
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 1679
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rozsos tönkölycipó tang zhonggal
Évi néni 1830 recept

Megirigyeltem Torma mosolygós zsemléit, így készítettem egy vigyori cipót, ami mellesleg nagyon finom lett. Tang zhong "őrület" járja be a Nosalty oldalait, ez is egy közülük. Egyszerűen nem lehet vele betelni, hogy milyen lágy, könnyű lesz tőle a kenyér, és sokáig friss.

Hozzávalók

Tang zhong

Kenyértészta

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.