r
Nosalty Logó

Rozsos tönkölycipó tang zhonggal

Évi néni
Rozsos tönkölycipó tang zhonggal
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tang zhong

Kenyértészta

Tetejére

354
Kalória
13.1g
Fehérje
64.9g
Szénhidrát
6.9g
Zsír
62.8g
Víz
13.2g
Koleszterin
9.8g
Élelmi rost
7.5g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tang zhong

Kenyértészta

Tetejére

Összesen 354 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tang zhong

Kenyértészta

Tetejére

Összesen 2125 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tang zhong

Kenyértészta

Tetejére

Összesen 234 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1134.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    351 mg
  • Nátrium
    599 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    64.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    62.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 354 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.4 g

Zsír

  • Összesen
    41.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6808.3 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    315 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    666 mg
  • Foszfor
    2105 mg
  • Nátrium
    3594 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    389.7 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

Víz

  • Összesen
    376.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    391 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    920 micro
Összesen 2125 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    751.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    397 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    41.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 234 kcal

Elkészítés

Tang zhong

  1. A tang zhonghoz a vizet és a lisztet elkeverjük csomómentesre habverővel, és felforraljuk, besűrítjük krémesre, majd lehűtjük.
  2. Az 1 dl vízhez 1 ek cukrot adunk, meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
  3. Kenyérsütőgép üstjébe mérünk minden hozzávalót, a liszteket, sót, tang zhongot, joghurtot, vajat, köményt, a megkelesztett élesztőt, és dagasztó programon ruganyos tésztát gyúrunk belőle, melyet duplájára kelesztünk.
  4. A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, cipót formálunk belőle, és a kivajazott formába tesszük kelni.
  5. Ha már félig megkelt (1/4 óra), tetejét megkenjük joghurttal, magokat szórunk rá, és még 1/4 órát kelesztjük.
  6. Közben a sütőt előmelegítjük 230 fokra hőlégkeverésen. A sütő aljába egy tálka vizet teszünk.
  7. A sütőformát letakarva tesszük be a kenyeret, és kb. 20 percig sütjük lefedve, majd levéve a tetőt még 20-25 percig sütjük, de már csak 180-190 fokon, míg aranybarna nem lesz.
  8. Rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20 x 9

Megirigyeltem Torma mosolygós zsemléit, így készítettem egy vigyori cipót, ami mellesleg nagyon finom lett. Tang zhong "őrület" járja be a Nosalty oldalait, ez is egy közülük. Egyszerűen nem lehet vele betelni, hogy milyen lágy, könnyű lesz tőle a kenyér, és sokáig friss.

További receptek

Yudane szendvicskenyér

A yudane egy zseniális japán technika, amivel magasabb szintre lehet emelni a szendvicskenyér minőségét. Lényege, hogy 1:1 arányban kell összekeverni forró folyadékkal, így a hőkezelés ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek