r
Nosalty Logó

Tekert rozskenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
mumuska
Tekert rozskenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 393 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1579 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 229 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    732.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    408 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    75 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 393 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2930.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    254 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    749 mg
  • Nátrium
    1631 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    315 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    299.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    322 micro
Összesen 1579 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    426.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    238 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 229 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szobahőmérsékletű vizet és joghurtot összekeverjük a cukorral, és a kenyérsütőbe öntjük. Hozzáadjuk az élesztőt és lezárjuk a tetejét.
  2. Közben kimérjük a liszteket, és az összes száraz alapanyagot összekeverjük, majd a kenyérsütőbe öntjük. Végül mehet hozzá az olaj.
  3. Dagasztó programra állítjuk, és hagyjuk, hogy szépen kidagassza a gép a tésztát.
  4. Ezután olajozott edénybe tesszük, és hagyjuk duplájára kelni.
  5. Ha megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, és kinyomkodjuk belőle a levegőt. Vekni alakúra formázzuk, és sütőpapírral bélelt formába tesszük és hagyjuk megint kelni.
  6. Előmelegített sütőbe vizet spriccelünk, vagy a sütő aljába vizet teszünk, és miután a megkelt kenyeret bevagdostuk betesszük sülni.
  7. Az első 10-15 percben 200-210 fokon sütjük, majd 180 fokon további 40-45 percig. Akkor sült meg igazán, ha az alját megkopogtatva kongó hangot ad.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 27*11*8
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 8180
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 02.

Ajánló

Az igazi vekni formázása itt.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tekert rozskenyér
mumuska 37 recept

Kicsivel több mint egy évvel ezelőtt a születésnapomra kenyérsütőt kaptam, így hát belevágtam a házi kenyérsütésbe (no meg mindenféle-fajta péksütemény készítésébe).Abban az időszakban az internet számomra mást sem jelentett, minthogy a különféle kenyérreceptek lelőhelye. Így találtam Limarára, és E.Margitra, akik sok hasznos tanáccsal láttak el, és kezdtem a kenyereket másféleképpen is sütni, pl. sütőben. Eddig saját magam alakítottam a kenyereket vekni formára, de nemrégiben felfedeztem Limaránál, hogyan is kell az igazi veknit formázni.Így hát gondoltam kipróbálom. szokták mondani gyakorlat teszi a mestert, úgyhogy nem adom fel! ;-) De erre a kenyérre sajnos nem lehet ráfogni, hogy vekni! Keresgélni kezdtem hát megfelelőbb jelzőket, és leginkább a tekert illett rá. Persze az ízén ez mit sem csorbított!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek