Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Félbarna kenyér Glaser konyhájából

Félbarna kenyér Glaser konyhájából
Félbarna kenyér Glaser konyhájából
55 perc / előkészület: 10 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kenyérhez dagaszthatunk kevés burgonyapürét is, a víznek egy részét helyettesíthetjük tejjel vagy joghurttal.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt egy edénybe morzsoljuk, rászórjuk a sót, és hagyjuk kb. 10 percet állni, míg folyékony lesz.
  2. A háromféle lisztet elkeverjük. A vizet az élesztőhöz öntjük, rászitáljuk a lisztet, dagasztógéppel kb. 8 percig dagasztjuk. Egy liszttel megszórt tálba tesszük, konyharuhával letakarva hagyjuk duplájára kelni.
  3. A tésztát átdagasztjuk, tetszés szerint kerek vagy ovális cipóvá formázzuk, amit srégen többször bevágunk, és kevés liszttel megszórjuk.
  4. A kenyeret sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  5. A kenyeret betoljuk a hideg sütőbe, a hőmérsékletet 50 fokra állítjuk, és hagyjuk 20 percig kelni, majd a hőfokot 215 fokra állítjuk, és 45 percig sütjük.
  6. A sütőt kikapcsoljuk, és a kenyeret hagyjuk 15 percet a sütőben.
  • sütési hőfok: 215°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 171
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

házi kenyér, félbarna kenyér házilag, rozsos kenyér

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

451
finomliszt 100 g
kenyérliszt BL80 250 g
rozsliszt 150 g
friss élesztő 11 g
2 tk
víz 300 ml