Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tönkölybúzás rudak és zsemlék

Tönkölybúzás rudak és zsemlék
Tönkölybúzás rudak és zsemlék
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A rudakat és a zsemléket, miután megkentük a langyos tejjel, megszórhatjuk sóval, köménnyel, szezámmaggal vagy mákkal.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A kenéshez

  • 2 ek tej (langyos)
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a cukorral és a vízzel elkeverjük. A tálba szitált liszt közepébe mélyedést nyomunk, beleöntjük a feloldott élesztőt, megszórjuk kevés liszttel. Letakarjuk, meleg helyen 15 percig kelesztjük.
  2. A lisztre szórjuk a sót és a koriandert. A tejet és az olajat a megkelt élesztőre öntjük. Sima tésztává gyúrjuk. Letakarva, meleg helyen 30 percig kelesztjük.
  3. A tésztából 100 g-os és 80 g-os darabokat vágunk le. A 80 g-os darabokból zsemléket formázunk, a 100 g-os darabokból kb. 20 cm hosszúságú rudakat formázunk.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Letakarva 20-30 percig kelesztjük. Megkenjük a langyos tejjel, esetleg éles késsel egypárszor nem túl mélyen bevagdossuk.
  5. Előmelegített sütőbe toljuk, és 200 fokon kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 075
elküldve: 1
receptkönyvben: 41
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: köret

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: buci
hasonló kategóriák: croissant, pita, édes leveles, briós, kifli, zsemle, burek, bagel, hamburger-buci, perec

egyéb elnevezések

tönkölybúzás rúd, tönkölybúzás zsemle, kelt zsemle tönkölybúzából

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kittike23
kitti25 / kittike23 Sun, 2013-09-29 14:58

Szia, nagyon jó a recept :) a koriander helyett mást is lehet szerinted beletenni?
Köszönöm előre is a választ :)

Kitti

glaser
Glaser / glaser Wed, 2013-10-02 12:41

Szia. A koriandert nyugodtan kihagyhatod, vagy helyettesitheted, anizzsal vagy kömennyel. Maria

512
friss élesztő 42 g
cukor 1 teáskanál
víz 5 evőkanál
tönkölybúza liszt 500 g
15 g
koriander 0.5 teáskanál
napraforgó olaj 2 ek
tej 250 ml
tej 2 ek