Nosalty Logó

Angol muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Takács Kriszti
Angol muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 375 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1501 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 263 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    788.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    526 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    222 micro
Összesen 375 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    52.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    212 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3153.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    252 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    520 mg
  • Nátrium
    2104 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    255.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    340 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    887 micro
Összesen 1501 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    554.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    370 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 263 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A száraz hozzávalókat (a kukoricadarát kivéve) egy edénybe kimérjük, majd elkeverjük egymással. Hozzáadjuk a tojást és a tejet, majd körülbelül 8-10 percig dagasztjuk.
  2. Ekkor hozzáadjuk a puha vajat, és tovább dagasztjuk, amíg egynemű tésztát kapunk. Cipót formázunk belőle, és lefedve 60 percig kelesztjük.
  3. Ha letelt az idő, a tésztát 6 felé osztjuk, cipót formázunk belőlük, letakarjuk, és további 15 percig kelesztjük.
  4. Ezután a kukoricadarát egy tányérra szórjuk, majd egyenként rátesszük a cipókat. Először az egyik oldalt, ekkor már nem gyúrjuk át, csak enyhén lelapodatjuk, hogy megtapadjanak benne a kukoricaszemek. Azután megfordítjuk, és a másik oldalát is belelapogatjuk a kukoricadarába. Ha ezzel megvagyunk, megint lefedjük, és 45 percig kelesztjük.
  5. Ezután már nincs más hátra, mint a sütés. Ehhez egy teflon serpenyőre lesz szükség. Melegítsük fel, majd közepes hőmérsékleten oldalanként 3-3 perc alatt süssük meg a muffinokat. Csak ráhelyezzük a megkelt tésztát, figyelve, hogy ne nyomjuk össze, majd az idő leteltével megfordítjuk, és kész is.
  • Sütés ideje: 6 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 0
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 05.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Takács Kriszti 58 recept

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.