Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zabos bucik virágcserépben

Zabos bucik virágcserépben
Zabos bucik virágcserépben
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régi recept, megtetszett, és mindig nagy sikere volt! Ebből az adagból 8 kis cserepes buci lesz. A kis cserép azért jó, mert gyorsan szép ropogósra sülnek a bucik. Kb 1 zsemle mennyiségű, de persze laktatóbb, főleg a teljes kiőrlésű liszt hozzáadásával. Lehet variálni a lisztet; krumplitól puhább, vajtól omlósabb lesz...a csak fehér liszt magasabbra kel.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Lehet magvakat, olívát, zöldfűszert keverni a tésztába.

Kerti gulyáspartihoz ajánlom, de bármilyen más leves mellé is kitűnő. Kis étkűeknek elég 1 "cserép" :)

Egy utó-gondolat! Én most elfelejtettem az áztatást, de az agyag edényeket szokás használat előtt  fél órával vizbe áztatni. Első sütésnél, kiégetésnél másfél órát irnak az okosok :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Ha géppel dagasztunk, akkor a gép leírása szerint bedagasztjuk a tésztát. Ha kézzel dagasztunk, akkor az élesztőt felfuttatjuk kevés langyos vízzel és a cukorral, majd a zabpehely és vaj kivételével a többi hozzávalóval fényes, rugalmas tésztát dagasztunk.
  2. Kétszeresére kelesztjük.
  3. Ezután lisztezett deszkára borítjuk, kettévágjuk, gyengéden 2 rudat formálunk, amiket 4-4 részre vágunk.
  4. A 8 kis virágcserepünket belülről vastagon bekenjük fagyos zsírral vagy vajjal, és meghintjük zabpehellyel.
  5. A sütőt bekapcsoljuk 230 fokra.
  6. 8 kis tészta hengerkét beleállítjuk a virágcserepekbe, és hagyjuk pihenni 30 percet, amíg megint duplájára kelnek.
  7. Sütés előtt éles késsel bevagdaljuk, vízzel jól lespricceljük, hogy ropogósra süljön, és megszórjuk kevés zabpehellyel.
  8. Világosbarnára sütjük (kb. 20 perc).
  9. Sütőből kivéve megint lespricceljük vízzel, és sütőrácson hűtjük.
  • sütési hőfok: 230°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 939
elküldve: 3
receptkönyvben: 103
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Torma

Mióta szakács: 2012.10.05.
102 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
kategória: péksütemény
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: buci
hasonló kategóriák: hamburger-buci, perec, kifli, pita, édes leveles, burek, zsemle, croissant, bagel, briós

egyéb elnevezések

buci, zsemle, teljes kiőrlésű péksütemény, zabpelyhes kenyér

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vending
vending Wed, 2012-10-17 06:39

Szia Torma !
Nagyon tetszik a recepted!!!
De főleg a találékonyságod!!!!
Mindig szerettem volna cserép edényben sütni,irány a kertészeti áruház!!
Üdvözlettel Kata

Torma
Torma / Torma Wed, 2012-10-17 08:22

Örülök, hogy tetszik! Jo tészta "ultetest"! Egy lapos kaktusz edényben én is lehet, hogy kipróbálok egy csavaros kalácsot es elviszem ajándékba...így ott lehet hagyni cseréppel egyutt. Minden jót, Torma :)

terranova56
terranova56 Fri, 2014-10-31 10:08

Csak most olvastam a recepted, valami elképesztő ötlet, "cserépben sütni", ez tényleg partik szenzációja lehet, kirakni az étkezőasztalra virágcserepet, nagyon kösz a receptet és az ötleted, csodálatos, és légyszi találj ki még ilyent! Itt most reggel van, tehát jó éjszakát. üdv.: Ticcsi!

Torma
Torma / Torma Tue, 2012-10-16 00:09

Szerintem is cuki ötlet és lehet variálni...pl édes kalácsot sütni, finom vajasat, mazsolásat, átkötni egy rafia masnival és jó is ajándéknak! Nagyobb cserépben lehet esetleg egy nagyobb, tekert, cifra kalácsot is sütni!

Torma
Torma / Torma Tue, 2012-10-16 00:23

Szivesen és köszönöm a jókivánságot Anci, minden jót Neked is! Torma :)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Mon, 2012-10-15 18:57

Kedves Torma!
Nagyon ötletes! :) Köszi, hogy megosztottad velünk. Már csak 8 kis cserepet kell beszereznem, és sütöm is nyomban. :)
Üdv:Fahéj

Torma
Torma / Torma Tue, 2012-10-16 00:20

Szivesen Fahéj, jó ez a megosztás ezen a weboldalon, nagyon tetszik! A receptjeidből itélve, Te tudnál egy nagy cserepest is csinálni! Valami tekert hagymásat, medvehagymásat...vagy édes variációt. A kaktusz cserepek laposak, abban jól át is sülne egyenletesen. Üdv, Torma :)

witch
witch / witch Mon, 2012-10-15 15:41

Latom mar. 8 cm atmeroju.
Eloszor el kell olvasni, utana
kerdezoskodni. :)

witch
witch / witch Mon, 2012-10-15 15:40

Nahat, pont tegnap beszeltem a lanykamnak errol.
Megis mekkora az a kis cserep? Nalunk tenyleg
minden meretben van, a 2 cm-tol ami maximum
a babahazba fer be, egeszen a boroshordoig.

750
finomliszt 2 bögre
teljes kiőrlésű liszt 1 bögre
víz 330 ml
instant élesztő 1 tasak (7 gr)
0.5 kávéskanál
cukor 0.5 teáskanál
zabpehely 1 bögre
sertészsír 2 ek
napraforgó olaj 1 ek
zabpehely 1 bögre
sertészsír 2 ek