r
Nosalty Logó

Rozsos magos kenyér

Évi néni
Rozsos magos kenyér
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

347
Kalória
12.2g
Fehérje
62g
Szénhidrát
7.1g
Zsír
50.9g
Víz
2.2g
Koleszterin
9.8g
Élelmi rost
5.4g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 347 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 4175 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 234 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    881.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    276 mg
  • Nátrium
    376 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    62 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    50.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 347 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    147 g

Zsír

  • Összesen
    85.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10579.4 g
  • Cink
    39 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    1277 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    1209 mg
  • Foszfor
    3316 mg
  • Nátrium
    4515 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    26 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    744 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    117 mg

Víz

  • Összesen
    610.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    714 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1608 micro
Összesen 4175 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    597.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    34.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 234 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A vizet, a tejet és a mézet összekeverjük, megmelegítjük, és belemorzsoljuk az élesztőt, ami 6-7 perc alatt szépen felfut benne.
  2. Ezt a keveréket kenyérsütőgép üstjébe töltjük, hozzáadjuk a liszteket, a magokat és az olajat, joghurtot, sót és megdagasztjuk, 1 órát kelesztjük. Nagyon lágy tésztát kapunk.
  3. A megkelt tésztát gazdagon lisztezett deszkára borítjuk, négyfelé vágjuk. Mindegyik részből hosszúkás kenyeret hajtogatunk úgy, hogy előbb hosszú, ovális lappá ellapítjuk, majd azt oldal irányban feltekerjük.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük úgy, hogy minden kenyér közé húzunk egy elválasztó részt a sütőpapírból, így egy "bölcsőben" fekszenek a kenyerek, és nem tudnak összenőni.
  5. Tetejüket megkenjük vizes tejjel, és egy szitából kevés lisztet szitálunk a tetejére, majd éles késsel bemetsszük.
  6. Kb. fél órát újra kelesztjük a kenyereket langyos helyen.
  7. A sütőt előmelegítjük 200 fokra hőlégkeverésen, és a kenyereket 20 perc alatt megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33

Egy hétre el kell mennem itthonról. Így legalább egy időre gondoskodtam a család kenyérkészletéről. Nagyon finom, lágy kenyerek lettek. Remélhetően a joghurttól napokig frissek maradnak.

További receptek

Yudane szendvicskenyér

A yudane egy zseniális japán technika, amivel magasabb szintre lehet emelni a szendvicskenyér minőségét. Lényege, hogy 1:1 arányban kell összekeverni forró folyadékkal, így a hőkezelés ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...