Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Soklisztes kenyér magokkal

Soklisztes kenyér magokkal
Soklisztes kenyér magokkal
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagy lelkesedéssel kezdtem itthon újra kenyeret sütni, ez egy jól sikerült hirtelen rögtönzés eredménye. Egészségetekre!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A száraz hozzávalókat egy nagy tálban összekeverjük. A keverék közepére lyukat készítünk, és fokozatosan adagoljuk a 3 dl langyos vizet, miközben villával a lisztet folyamatosan a masszához keverjük.
  2. Ha ez már nem megy, kézzel folytatjuk a keverést, majd a gyúrást. Munkalapra kiborítjuk a tésztát, majd 10-15 percig dagasztjuk. Jól gyúrható, rugalmas tészta lesz.
  3. Meleg helyen letakarva kb. 45 perc alatt megkel. Ha kb. másfél-kétszeresére nőtt, ismét átgyúrjuk, kivajazott, kilisztezett sütőformába tesszük.
  4. A tetejét hosszában fél cm mélyen bevágjuk. 1 tojássárgájával megkenjük, majd előmelegített, kb. 180 C-os sütőben készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 016
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Electro Girl

Mióta szakács: 2013.09.20.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
kategória: kenyerek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

magvas kenyér, teljes kiőrlésű vekni

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

428
rozsliszt 200 g
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 50 g
rétesliszt 50 g
rizsliszt 50 g
graham-liszt 50 g
búzakorpa 20 g
napraforgómag 2 ek
chiamag 1 ek
útifű maghéj 1 ek
instant élesztő 14 g
1 teáskanál
cukor 1 teáskanál
víz 3 dl
tojássárgája 1 db