Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rozsos kenyér 3. - szezám- és lenmagos

Rozsos kenyér 3. - szezám- és lenmagos
Rozsos kenyér 3. - szezám- és lenmagos
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretek itthoni kenyeret enni, és sokat kísérletezek vele...:)
Leszero=lenes szezámos rozsos  :)
 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Fontos, hogy kb. 40 fokos meleg helyen legyen kelesztve, én radiátorra szoktam tenni.
Ha nagyon pirulna a kenyér teteje, akkor tegyünk rá egy alumíniumfóliát.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vízben feloldjuk az élesztőt és az 1 ek cukrot.
  2. Egy dagasztótálban a lisztben elkeverjük a sót, mélyedést készítünk a közepébe, majd beleöntjük a vízben feloldott élesztőt, magokat és az olajat. Leszórjuk a folyadék tetejét liszttel, és konyharuhával lefedve 20 percet meleg helyen érleljük a kovászt.
  3. Ha habos lett a teteje, megkelt, akkor rugalmas állagú, nem ragadó tésztát gyúrunk a hozzávalókból, pótolva liszttel vagy vízzel, ha szükséges.
  4. 20 perc kelesztés után átgyúrjuk, majd még kb. 40 percet hagyjuk, míg duplájára nem kel a tészta.
  5. Ha megkelt, átgyúrjuk, tetszés szerint formázzuk. Én most bevágtam körbe, de előtte lisztbe mártottam a gombócot.
  6. Hagyjuk még 20 percet kelni, hogy duplájára nőhessen megint, de most már a sütőlemezen.
  7. 220 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük, de 10 perc elteltével vegyük vissza 200 fokra a hőmérsékletet.
  8. Ha kész van, hagyjuk egy rácson kihűlni.

  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 770
elküldve: 1
receptkönyvben: 57
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Erdélyi Ferenc

Mióta szakács: 2011.01.09.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

leszero kenyér, rozskenyér, szezámos-lenmagos kenyér

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

430
kenyérliszt BL80 35 dkg
teljes kiőrlésű liszt 5 dkg
víz 1.8 dl
élesztő 1.5 dkg
10 g
napraforgó olaj 2 ek
cukor 1 ek
lenmag 1 ek
szezámmag 1 ek