r
Nosalty Logó

Rozsos magvas cipó oogree konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
oogree
Rozsos magvas cipó oogree konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
kenyérsütő
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 357 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2144 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 208 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    799.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    252 mg
  • Nátrium
    395 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 357 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4797.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    483 mg
  • Foszfor
    1510 mg
  • Nátrium
    2368 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    437.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

VÍZ

  • Összesen
    487.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    438 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    880 micro
Összesen 2144 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    467.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 208 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vizetegy kávéskanál cukorral és az élesztővel felfuttatjuk.
  2. Kelesztőtálba tesszüka liszteket, a sót, a korpátés 3 ek magkeveréket,majd egy kanállal összekeverjükaz egészet.
  3. A keverékbe mélyedést csinálunk, és beleöntjükaz élesztős vizet.
  4. Az egészet összegyúrjuk(ha kell,adunk még hozzá finomlisztet, hogy gyúrható legyen).
  5. Rátesszüka kelesztőtál tetejét, és megkelesztjük.
  6. Ezután cipót formálunk belőle, a tetejét bevágjuk, sós vizes ecsettel bekenjük,és a maradék 1 ekmagkeveréket rászórjuk.
  7. Végül 200 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5651
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 28.

Receptkategóriák

Rozsos magvas cipó oogree konyhájából
oogree 3 recept

Ez saját recept, több általam sütött (mások receptjei alapján) rozskenyérből kísérleteztem ki. A végeredmény egy kb. 1 kg, sűrű, adalékmentes, ropogós rozskenyér.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Minden szállodánk egyedi értékkel bír, mindegyik más és ettől különleges,...

Attól függetlenül, hogy az előző, koronavírus-sújtotta évek már elmúltak, továbbra sem marad kihívásmentes a vendéglátás. A szektorban tovább folytatódik a munka, hiszen az élet nem áll meg, a vendégek sorra érkeznek, és céljuk, hogy jól érezzék magukat. Természetesen így van ez a Danubius Hotels éttermeiben is, így a jelenlegi helyzetről, a vendégkör kialakításáról és megtartásáról, valamint a gasztronómiának ebben játszott szerepéről kérdeztük Maráczi Imrét, a Danubius Hotels, Corporate Food&Beverage Director-át.

Hirdetés

További cikkek

Ilyen komoly volt a dínom-dánom a vidéki lakodalmakon 200 éve

Ha vidékre megyünk, még sok helyen fellelhetünk régről megmaradt szokásokat az olyan ünnepek és jeles napok alkalmával, mint például a lakodalom. Menjünk most vissza ezeknek a szokásoknak a gyökeréig, nézzük meg, hogyan is nézett ki egy vidéki lakodalom két évszázaddal ezelőtt!