r
Nosalty Logó

Rozskenyér Paul Hollywoodtól

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Leves11
Rozskenyér Paul Hollywoodtól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
kenyérsütő
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Öregtészta

Tészta

Összesen 647 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Öregtészta

Tészta

Összesen 1945 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Öregtészta

Tészta

Összesen 218 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2009.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    471 mg
  • Nátrium
    1306 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    135.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    279 micro
Összesen 647 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6029.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    432 mg
  • Foszfor
    1413 mg
  • Nátrium
    3917 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    367.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    407.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    425 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    837 micro
Összesen 1945 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    677.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    440 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 218 kcal

Elkészítés

Öregtészta

  1. Az öregtésztához egy tálban keverjük össze a háromféle lisztet, adjuk hozzá a vizet és az élesztőt, s gyúrjuk össze. Hagyjuk a pulton letakarva pihenni minimum 5 órát.

Tészta

  1. A tésztát úgy készítjük, hogy az öregtésztához hozzáadjuk a liszteket, majd szórjuk bele a sót és az élesztőt. Öntsük hozzá az olajat és 100 ml vizet, majd keverjük össze. A maradék vízből annyit adjunk hozzá, hogy lágy, ragacsos tésztát kapjunk.
  2. Öntsünk némi olajat a munkafelületre, és borítsuk rá a tésztát. Gyúrjuk 10 percig, amíg rugalmas nem lesz.
  3. Formázzunk golyót a tésztából, és tegyük bele egy vékonyan kiolajozott tálba. Kb. 1,5 órát kelesszük a duplájára. Közben olajjal kenjünk ki egy 1 kilós kenyérsütőformát.
  4. Borítsuk a tésztánkat egy enyhén lisztezett deszkára, és lapítsuk le. Mindegyik oldalát hajtsuk be középre, és az így keletkezett téglalapot tekerjük fel, hogy a formánkkal megegyező hosszúságú rudat kapjunk. Helyezzük a formába, úgy, hogy a hajtás alulra kerüljön.
  5. Csúsztassuk a formát egy nejlon zacskóba, és hagyjuk kelni a veknit 2 óra hosszat, amíg ki nem púposodik a formából. Melegítsük elő a sütőt 220 celsius-fokra.
  6. Fehér lisztel szórjuk meg a kenyér tetejét, és süssük 35-45 percig amíg aranybarna nem lesz, és kongó hangot nem ad, ha megütögetjük az alját.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 27x14x7,5
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2249
  • Feltöltés dátuma: 2020. augusztus 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rozskenyér Paul Hollywoodtól
Leves11 2 recept

Én nagyon szeretem a rozscipókat, de nem szeretem az adalékanyagokat. Ezért megkerestem ezt a receptet, és nagyon bejött. Azóta is ezt sütöm.

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...