r
Nosalty Logó

Rozskenyér Paul Hollywoodtól

Leves11
Rozskenyér Paul Hollywoodtól
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

647
Kalória
22.3g
Fehérje
122.6g
Szénhidrát
10.1g
Zsír
135.8g
Víz
-
Koleszterin
16.7g
Élelmi rost
5.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Öregtészta

Tészta

Összesen 647 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Öregtészta

Tészta

Összesen 1945 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Öregtészta

Tészta

Összesen 218 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2009.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    471 mg
  • Nátrium
    1306 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    122.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    135.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    279 micro
Összesen 647 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6029.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    432 mg
  • Foszfor
    1413 mg
  • Nátrium
    3917 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    367.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

Víz

  • Összesen
    407.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    425 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    837 micro
Összesen 1945 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    677.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    440 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    45.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 218 kcal

Elkészítés

Öregtészta

  1. Az öregtésztához egy tálban keverjük össze a háromféle lisztet, adjuk hozzá a vizet és az élesztőt, s gyúrjuk össze. Hagyjuk a pulton letakarva pihenni minimum 5 órát.

Tészta

  1. A tésztát úgy készítjük, hogy az öregtésztához hozzáadjuk a liszteket, majd szórjuk bele a sót és az élesztőt. Öntsük hozzá az olajat és 100 ml vizet, majd keverjük össze. A maradék vízből annyit adjunk hozzá, hogy lágy, ragacsos tésztát kapjunk.
  2. Öntsünk némi olajat a munkafelületre, és borítsuk rá a tésztát. Gyúrjuk 10 percig, amíg rugalmas nem lesz.
  3. Formázzunk golyót a tésztából, és tegyük bele egy vékonyan kiolajozott tálba. Kb. 1,5 órát kelesszük a duplájára. Közben olajjal kenjünk ki egy 1 kilós kenyérsütőformát.
  4. Borítsuk a tésztánkat egy enyhén lisztezett deszkára, és lapítsuk le. Mindegyik oldalát hajtsuk be középre, és az így keletkezett téglalapot tekerjük fel, hogy a formánkkal megegyező hosszúságú rudat kapjunk. Helyezzük a formába, úgy, hogy a hajtás alulra kerüljön.
  5. Csúsztassuk a formát egy nejlon zacskóba, és hagyjuk kelni a veknit 2 óra hosszat, amíg ki nem púposodik a formából. Melegítsük elő a sütőt 220 celsius-fokra.
  6. Fehér lisztel szórjuk meg a kenyér tetejét, és süssük 35-45 percig amíg aranybarna nem lesz, és kongó hangot nem ad, ha megütögetjük az alját.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 27x14x7,5

Én nagyon szeretem a rozscipókat, de nem szeretem az adalékanyagokat. Ezért megkerestem ezt a receptet, és nagyon bejött. Azóta is ezt sütöm.

További receptek

Focaccia-muffin

Ha imádjátok a focacciát, akkor egyszerűen ki kell próbálnotok muffinformában is! Az önmagában is aromás, ropogós és könnyed tésztát mi most még kevés paradicsommal, olajbogyóval ...

Rosanics Petra

Mázas fánkfocaccia

Ennek az úgynevezett fánkfocacciának olyan íze van, mint a lekváros fánknak, de sokkal kevesebb erőfeszítéssel jár! A kenyérsütés őszintén szólva a biográfiám központi részévé ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek