Nyúlgerinc citrommal és fokhagymával
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
878
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
1754
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Kolin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52.2 g
Zsír
-
Összesen 66.2 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 172 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 963.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 62 mg
-
Kálcium 111 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 596 mg
-
Nátrium 122 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 305.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 18 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
878
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Kolin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 104.5 g
Zsír
-
Összesen 132.4 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 51 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 37 g
-
Koleszterin 344 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1927.3 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 124 mg
-
Kálcium 222 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 127 mg
-
Foszfor 1191 mg
-
Nátrium 245 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.4 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 611.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 127 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 36 micro
-
E vitamin: 35 mg
-
C vitamin: 54 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 37 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 121 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 57 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
1754
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Kolin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.8 g
Zsír
-
Összesen 13.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 199.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 123 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 63.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
181
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A nyúlgerincet megsózzuk, megszórjuk kakukkfűvel, meglocsoljuk egy pici olajjal, és berakjuk egy sütőzacskóba. Mellészórunk egy nyolcba vágott citromot, négy fokhagyma gerezdet héjastól, és beöntjük a zacskóba a bort.
- Előírás szerint szorosan lezárjuk, pár pici lyukat szúrunk ki rajta. Olyan tepsibe rakjuk a sütőzacskót, aminek fedele is van, és berakjuk a sütőbe.
- Kb. 1 óra sütés után a nyúlgerinceket az összes szafttal, citrommal, fokhagymával együtt átrakjuk egy tálba, ráöntjük a tejfölt a húsokra, és visszarakjuk az egészet a sütőbe, hogy szépen megpiruljon.
- Párolt brokkolit tálalunk hozzá.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 20x25
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 23
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 18
- Össznézettség: 6490
- Feltöltés dátuma: 2015. december 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Pogácsa
391 recept
Vettem egy szép nyúlgerincet, de nem tudtam eldönteni, hogy mi legyen belőle. Végül két receptet kombináltam össze. Nigellanak van egy eszméletlen finom, citromos fokhagymás csirkéje, Édesanyámnak volt egy remek citromos-tejfölös nyúlgerince. Ezeket összegyúrva készült a mai ebédünk.