r
Nosalty Logó

Narancsos negyedelt kacsasült

Marcsisef
Narancsos negyedelt kacsasült
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

940
Kalória
115.2g
Fehérje
20.8g
Szénhidrát
37.3g
Zsír
586.8g
Víz
481.3g
Koleszterin
2.3g
Élelmi rost
11.8g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 940 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3756 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 116 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.2 g

Zsír

  • Összesen
    37.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    481 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2117 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    1291 mg
  • Nátrium
    465 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    586.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    345 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    110 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 940 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    460.7 g

Zsír

  • Összesen
    149.2 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1925 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8468 g
  • Cink
    48 mg
  • Szelén
    350 mg
  • Kálcium
    445 mg
  • Vas
    61 mg
  • Magnézium
    533 mg
  • Foszfor
    5164 mg
  • Nátrium
    1860 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    83.3 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    2347.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    642 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    347 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    134 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    741 micro
  • Kolin:
    1380 mg
  • Retinol - A vitamin:
    600 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    270 micro
  • β-crypt
    440 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    490 micro
Összesen 3756 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    72.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 116 kcal

Elkészítés

  1. Egy csapott ek cukrot karamellesítünk, hozzáöntjük a 2 dl fehérbort és egy narancs kifacsart levét. Addig főzzük, míg a cukor teljesen felolvad.
  2. A kacsát egyszer hosszába, egyszer keresztbe vágjuk (4 egyenlő részre) minden darabját sózzuk, borsozzuk.
  3. A sütőt előmelegítjük, a tepsibe egymás mellé helyezzük a húst. Ráöntjük az előre elkészített boros szószt, majd egy megtisztítottnarancsot gerezdekre szedve, szétszórunk rajta.
  4. Alufóliával lefedjük, és mehet a sütőbe, másfél óra múlva a fóliát levesszük, és pirosra sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 150 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36x24x6

Szép hazánkról szóló TV műsorban egy zalai hölgy készített hasonló ételt kacsából. Természetesen megpróbáltam. Az sem meglepetés, hogy nem bántam meg.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek