Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pácolt nyúlcomb fehérborral

Pácolt nyúlcomb fehérborral
Pácolt nyúlcomb fehérborral
110 perc / előkészület: 30 perc sütés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nyúlcombok beszerzésénél szerencsésnek mondhatom magam, mert a férjem foglalkozik a tenyésztésükkel! Ő konyhakészen adja nekem, én meg elszortírozom, kicsomagolom, attól függően, hogy mikor mit szeretnénk készíteni a húsokból. Ezt a változatot én kísérleteztem ki, ez nyerte el a tetszésünket a legjobban!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Általában copfocska tésztát szoktam kifőzni, és az elkészített mártásba belekeverem.

Nagyon finom íze van.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A combokat megsózzuk, ráöntjük az olajat, másnapig hűtőben pihentetjük.
  2. A nyúlcombok alól egy serpenyőbe öntjük az olajat, ezen az olajon sütjük elő a combokat.
  3. Tányérra szedjük, és a visszamaradt olajon, megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát.
  4. Egy szükséges méretű tepsibe öntjük, ráhelyezzük a combokat.
  5. A mustár és bor keverékével meglocsoljuk, sütőben fólia nélkül negyven percig az egyik oldalát, negyven percig a másik oldalát megsütjük.
  6. A párolgó fehér bort szükség szerint pótoljuk.
  7. A visszamaradt szaftból mártást készítünk. Apróra vágott petrezselymet adunk hozzá, és összeturmixoljuk. Selymes fénye lesz.
  8. Tálaláskor a sült mellé adjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x30cm cm
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 441
elküldve: 6
receptkönyvben: 81
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Fézsike

Mióta szakács: 2011.12.31.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: farsang, születésnap, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fehérboros nyúlcomb, petrezselymes nyúl fehérboros mártásban, pácolt nyúlcomb

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

fesusne57
Fézsike / fesusne57 Wed, 2012-01-18 18:34

Köszönöm Ancika ! Tudod a nyúl nem mindennapos étel , és sokan fentartással fogadják ezeket a recepteket .Úgy gondolom hogyha egyszer valaki rászánja magát hogy megkóstólja, biztos vagyok benne hogy megváltozik avéleménye . egy előnye hogy egészséges , mert fehér hús és fogyókurások is bátran fogyaszthatják . Jó főzicskézést . Erzsike

711
nyúlcomb 80 dkg
fehérbor 2 dl
mustár 2 ek
napraforgó olaj 2 dl
vöröshagyma 1 nagy fej
0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor