r
Nosalty Logó

Borban pácolt marhaszeletek

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Borban pácolt marhaszeletek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 624 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 2496 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 107 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    958.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    488 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    394.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1282 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    5261 micro
  • β-karotin
    12541 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    405 micro
Összesen 624 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    156 g

Zsír

  • Összesen
    105.9 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    401 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3834.9 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    220 mg
  • Kálcium
    376 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    383 mg
  • Foszfor
    1953 mg
  • Nátrium
    848 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    219.9 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1577.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5128 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    26 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    162 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    266 micro
  • Kolin:
    673 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    21043 micro
  • β-karotin
    50162 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    6 micro
  • Lut-zea
    1620 micro
Összesen 2496 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    908 micro
  • β-karotin
    2164 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 107 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

Elkészítés

A húshoz

  1. A húst egy nappal korábban bepácoljuk a bor, a tejföl a só és a bors keverékébe, elkészítésig hűtőben tartjuk.
  2. A tényleges főzéskor a körettel kezdünk, de a húst már ekkor kivesszük a hűtőből, hogy szobahőmérsékletűre melegedhessen.
  3. Mikor a köretnek már csak 10-12 perc kell a sütőben, hozzálátunk a húshoz. Egy serpenyőben olajat hevítünk. Annyira melegnek kell lennie, hogy a belehelyezett hús hangosan sisteregjen. A hússzeleteket lisztben átforgatjuk, majd belehelyezzük az olajba. Csak annyi husi legyen a serpenyőben, hogy ne érjenek egymáshoz. Két percig mozdítás nélkül sütjük az egyik oldalát, majd újabb két percig a másikat. Érdemes megkóstolni az első szeletet, hogy kíván-e még sót.
  4. Ha jól időzítettünk, akkor egyszerre, frissen és melegen tehetjük asztalra a köretet és a húst is. Jó étvágyat hozzá!

A körethez

  1. Az újburgonyát megmossuk, a kicsiket egészben hagyjuk, a nagyobbakat akkorára vágjuk, hogy majd egyszerre süljenek meg. A sárgarépát megpucoljuk, és hasábokra vágjuk, mint máskor a sült krumplinak valót. Egy nagy lapos tepsit bőven megkenünk olívaolajjal, rázúdítjuk a zöldségeket, átforgatjuk őket, hogy bevonja az olaj, egy rétegben szétterítjük, majd megsózzuk. 200 fokon sütjük - alul felül -, majd mikor már majdnem kész, akkor légkeveréssel rápirítunk.
  2. Mikor a köretnek már csak 10-12 perc kell a sütőben, hozzálátunk a húshoz.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 150
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 22480
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 26.

Ajánló

Némi egyszerű zöldsalátával (leveles saláta, olívaolaj,fél lime vagy citrom leve, kicsi méz, só) és természetesen a bor fennmaradó részével lesz teljesen kerek a fogás.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pontos költséget nem tudok az ételhez írni, mivel külföldön élek, de az biztos, hogy ez nem az olcsó ételek közül való. Inkább a jó minőség, kevés fűszer kategória. Ha a marhahús friss és minőségi, akkor kár lenne elnyomni az ízét erősebb fűszerezéssel, vagy papírrá szárítani azzal, hogy egy óráig sütjük. Ugyanez a helyzet a krémes-roppanós újburgonyával és az édesre karamellizálódó répával.

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek