Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borban pácolt marhaszeletek

Borban pácolt marhaszeletek
Borban pácolt marhaszeletek
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pontos költséget nem tudok az ételhez írni, mivel külföldön élek, de az biztos, hogy ez nem az olcsó ételek közül való. Inkább a jó minőség, kevés fűszer kategória. Ha a marhahús friss és minőségi, akkor kár lenne elnyomni az ízét erősebb fűszerezéssel, vagy papírrá szárítani azzal, hogy egy óráig sütjük. Ugyanez a helyzet a krémes-roppanós újburgonyával és az édesre karamellizálódó répával.

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

  • fél cm vékony marhaszeletek (kb. 10-12 nagyobb szelet)
  • 4-5 ek száraz vörösbor
  • 3-4 ek tejföl
  • bors bőven, só enyhén
  • 4-5 ek liszt
  • olaj a sütéshez

A körethez

  • 4 nagyobb sárgarépa
  • újburgonya a személyek számától függően
  • olívaolaj

ajánlat

Némi egyszerű zöldsalátával (leveles saláta, olívaolaj,fél lime vagy citrom leve, kicsi méz, só) és természetesen a bor fennmaradó részével lesz teljesen kerek a fogás.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst egy nappal korábban bepácoljuk a bor, a tejföl a só és a bors keverékébe, elkészítésig hűtőben tartjuk.
  2. A tényleges főzéskor a körettel kezdünk, de a húst már ekkor kivesszük a hűtőből, hogy szobahőmérsékletűre melegedhessen.
  3. Az újburgonyát megmossuk, a kicsiket egészben hagyjuk, a nagyobbakat akkorára vágjuk, hogy majd egyszerre süljenek meg. A sárgarépát megpucoljuk, és hasábokra vágjuk, mint máskor a sült krumplinak valót. Egy nagy lapos tepsit bőven megkenünk olívaolajjal, rázúdítjuk a zöldségeket, átforgatjuk őket, hogy bevonja az olaj, egy rétegben szétterítjük, majd megsózzuk. 200 fokon sütjük - alul felül -, majd mikor már majdnem kész, akkor légkeveréssel rápirítunk.
  4. Mikor a köretnek már csak 10-12 perc kell a sütőben, hozzálátunk a húshoz. Egy serpenyőben olajat hevítünk. Annyira melegnek kell lennie, hogy a belehelyezett hús hangosan sisteregjen. A hússzeleteket lisztben átforgatjuk, majd belehelyezzük az olajba. Csak annyi husi legyen a serpenyőben, hogy ne érjenek egymáshoz. Két percig mozdítás nélkül sütjük az egyik oldalát, majd újabb két percig a másikat. Érdemes megkóstolni az első szeletet, hogy kíván-e még sót.
  5. Ha jól időzítettünk, akkor egyszerre, frissen és melegen tehetjük asztalra a köretet és a húst is. Jó étvágyat hozzá!
  • sütési hőfok: 200°C
  • költség: 2800 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 15 840
elküldve: 4
receptkönyvben: 140
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Bubbernyik

Mióta szakács: 2012.04.15.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

borsos boros marha, pácolt marhasteak, marha újburgonyával és répával

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!