Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos sertésszelet gombamártással

Citromos sertésszelet gombamártással
Citromos sertésszelet gombamártással
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a fogás elkészítése amennyire egyszerű, annyira ízletes. :)

hozzávalók / 2 adag

A citromos sertésszelethez

A gombamártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

Citromos sertésszelet:

  1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, a széleit éles késsel bevagdossuk.
  2. Sózzuk, borsozzuk és kevés olajon mindkét oldalukat megpirítjuk.
  3. Miután megpirultak, ráöntjük a citrom levét, és a reszelék felével, valamint a rozmaringgal megszórjuk, és tovább sütjük.
  4. Mikor szép pirosra sültek megszórjuk a maradék reszelékkel és tálaljuk.

Gombamártás:

  1. A gombákat megmossuk, meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk.
  2. Egy fazékba kevés olajat töltünk, rádobjuk a gombaszeleteket, rövid ideig pirítjuk, majd felöntjük kb. 1,5 dl vízzel, fűszerezzük.
  3. Mikor a víz elfőtt és már megpárolódott a gomba, hozzáadjuk a lisztet, a tejfölt és ha szükségesnek találjuk, akkor egy kis vizet, megszórjuk pirospaprikával, összekavarjuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 755
elküldve: 3
receptkönyvben: 162
elkészítve: 6/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Kattika

Mióta szakács: 2011.11.07.
126 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sertéssült, citromos hús, citromos disznósült

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kattika
Kattika / kattika Thu, 2012-11-08 14:43

Én intenzíven akartam érezni a citromot rajta :) De aki kevésbé szeretné, lehet kevesebb lé és reszelt héj is...

Sancho
Sancho Thu, 2012-11-08 14:45

Elhiszem. Nekem volt 20 éve egy magyon rossz tapasztalatom a citromos receptekkel, akkoriban fogtam neki. Az arról szólt, hogy citromos csirke, abba kellett 1 kg citrom. Naivan beletettem, hát, a macska elfutott a háztól, a kutya egy hétig nem evett semmit. :D

kattika
Kattika / kattika Thu, 2012-11-08 14:49

Én is tervezek pedig citromos csirkét készíteni... Ha sikerült tökéletesíteni a receptet, szívesen elolvasnám :) (Szegény macska és kutya :)) ) amúgy tetszenek a receptjeid, látom elég rég gyakorolod a szakmát :)

Sancho
Sancho Thu, 2012-11-08 14:51

Két citrom bőven elég egy szép nagy csirkéhez. Utólag kikísérleteztem, hamarosan felteszem azt is. Köszi, neked is jók a recepteid, látom a húst kedveled!

kattika
Kattika / kattika Thu, 2012-11-08 14:53

Igen, húskedvelő az egész család :) A zöldséges ételeket sem vetjük meg, de valahogy a húsos az igazi :D Ha hús hússal van sem baj. És látom nem is olyan messziről főzőcskézel tőlem... :)

kattika
Kattika / kattika Thu, 2012-11-08 14:59

Örülök :) Ki tudja, talán még egyszer egy közös főzőcskézést is összeütünk, soha nem lehet tudni :)

kattika
Kattika / kattika Thu, 2012-11-08 16:09

Kézdivásárhelyi születésű vagyok, de már 6 éve Szeredába lakom, itt dolgozom.

Adrien
Adrien Mon, 2012-03-05 00:45

Kedves Kattika!
Sok évvel ezelőtt csináltam citromos husit. S pár napja jutoott csak eszembe, egy banális véletlen folytán. A sült húst kóstoltam meg, s a kés, amivel vágtam, citromhéjas volt. Nagyon ízlett, s emlékeztem a régi ízre. Így a receptedet is biztosan elkészítem.
Köszönettel: Adrien

kattika
Kattika / kattika Mon, 2012-03-05 09:39

Örülök, hogy eszedbe juttattam, én is nemrég fedeztem fel, de ízlett nekünk :)
Jó étvágyat hozzá! Kata:)

1374
sertéshús 500 g
napraforgó olaj 1.5 dl
finomliszt 4 csapott ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
rozmaring 0 ízlés szerint
citrom 1 db
csiperkegomba 36 dkg
tejföl 15 dkg
finomliszt 2 evőkanál
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
víz 1.5 dl