Nosalty Logó

Omlós kacsacomb ropogós burgonyával és Unicum Lakkal Lakatos Márktól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Ezen a képen: Omlós kacsacomb ropogós burgonyával és Unicum Lakkal Lakatos Márktól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Kacsa

Lakk

Összesen 1700 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Kacsa

Lakk

Összesen 3396 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Kacsa

Lakk

Összesen 135 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31 g

Zsír

  • Összesen
    85.9 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1097.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    539 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.5 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    804.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    497 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 1700 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.1 g

Zsír

  • Összesen
    171.7 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    328 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2195.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    394 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    297 mg
  • Foszfor
    1077 mg
  • Nátrium
    332 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    185 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1609.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    304 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    136 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    995 micro
  • β-crypt
    91 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    256 micro
Összesen 3396 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    88.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 135 Kcal

Hozzávalók

Kacsa

Lakk

Elkészítés

Kacsa

  1. A combokat megtisztítjuk, majd levágjuk a bütykét. Sózzuk, borsozzuk és félrerakjuk.
  2. Felvágunk 2 nagy vöröshagymát, félbevágunk 3 gerezd fokhagymát, és egy kiolajozott tepsibe tesszük, ráhelyezzük a combokat.
  3. A kacsa alá kb. 2-3 deci vizet öntünk, és pár kakukkfűágat rakunk alá. A hagymára rátesszük a cikkre vágott burgonyát és az almacikkeket, illetve az Unicumba áztatott aszalt szilvákat. A combokat fedő/fólia nélkül 145 fokon 1 óra 50 percig sütjük, az utolsó 5-6 percben 200 fokon rágrillezhetünk, ha még nem vagyunk elégedettek a bőr ropogósságával.
  4. Egy lábasban feltesszük a vörösbort és az Unicum Szilvát, majd kiégetjük belőle az alkoholt. Amikor elaludt a láng, a borhoz adjuk a csillagánizst, egy rúd fahéjat, 2 gerezd fokhagymát, egy csipet sót, 10 g cukrot és egész borsot. Egy pár percig forraljuk, majd leszűrjük egy másik lábasba, és tovább forraljuk egészen addig, amíg szirupos állaga nem lesz. Ezt egy kanál segítségével tudjuk ellenőrizni, ha bevonja enyhén a kanál hátulját, akkor gyönyörű lakkot fog képezni a kacsa bőrén. A végén ecsettel bekenjük a már ropogósra sült combok tetejét.
  • Sütés hőfoka: 145 °C
  • Sűtés ideje: 110 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 33687
  • Feltöltés dátuma: 2019. január 30.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ha valami egészen különlegeset szeretnél készíteni karácsonyra, ajánljuk figyelmedbe ezt a Lakatos Márk receptet.

Hozzászólások

Hozzávalók

Kacsa

Lakk

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!