Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkemájas-zöldborsós ragu gombával

Csirkemájas-zöldborsós ragu gombával
Csirkemájas-zöldborsós ragu gombával
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szaszy burgonya gyűrűi nekem nagyon tetszettek. Mivel vaddisznóhús nem lévén a hűtőmben, így azon tépelődtem, mit találjak ki, amihez passzol. Az egyszerűnek mondható csirkemájas raguval tökéletesen harmonizált, a hétköznapi ételt különlegessé tette.

 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát felkockázzuk, üvegesre sütjük.
  2. A kisülő zsírba a felkockázott hagymát beletesszük, megdinszteljük, majd a vékonyra szeletelt gombát is rátesszük.
  3. Megszórjuk pirospaprikával, majorannával, csak picit sózzuk meg, kevés vizet öntsünk alá, ha félig megpárolodott a gomba, tegyük hozzá a zöldborsót is.
  4. Ha már puha a zöldborsó, a nagyobb kockákra vágott csirkemájat is beletesszük, ráöntjük a vörösbort és közepes lángon, kb. 5-10 perc alatt óvatosan kevergetve, hogy a máj ne törjön össze, készre főzzük.
  5. A kész ételt ízlés szerint sóval és borssal megízesítjük.
  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 13 323
elküldve: 6
receptkönyvben: 92
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabys

Mióta szakács: 2012.08.10.
138 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkemájas ragu, vörösboros-gombás csirkemájragu, zöldborsós csirkemájas ragu gombával

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gabys
Gabys / Gabys Wed, 2012-10-24 21:18

:DDDDD minek feltalálni nekem a makaróniba a lyukat, ha más már megtette:))) pláne hogy finom is....:)

witch
witch / witch Wed, 2012-10-24 21:11

Haha, en is igy fozok! "Lopkodom" a tobbiektol
az alapanyagokat. :)

Gabys
Gabys / Gabys Wed, 2012-10-24 21:17

DDDDD minek feltalálni nekem a makaróniba a lyukat, ha más már megtette:))) pláne ha finom is....:)
dupláztam a választ:) bénázok na.

witch
witch / witch Thu, 2012-10-25 00:04

Igen, meg amikor mar 26228 receptnel tartunk, nem
konnyu ujat mondani. Maximum a mi valtozatunk
lesz a 623. :D

Gabys
Gabys / Gabys Thu, 2012-10-25 00:51

Nem, valóban nem könnyű, 624.et kitalálni. Na akkor jön a szalonnazsírral megcsöpögtetett kenyér, meg a petrezselymes fokhagymás pirítós kenyér, mint a mai nap remek receptjei. Én jót nevettem...gondolom tényleg óriási újdonság lehet, amit még soha senki nem követett el....viszont optimális esetben elronthatatlan:D Nahh jó kicsit cikiző voltam, de belefért (szerintem)...:)))

392
csirkemáj 50 dkg
füstölt szalonna 10 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
gomba 20 dkg
zöldborsó 15 dkg
majoranna 1 ek
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vörösbor 1 dl