Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott máj pataki tálban

Rakott máj pataki tálban
Rakott máj pataki tálban
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyám utolérhetetlen ötleteinek egyike, májimádó "macskáknak'"kötelező!
Jól illik hozzá az erős, hegyes paprika, gyerekeknek tejföl, ha töménynek éreznék, vagy annyira nem máj-fanok, mint jómagam!
Nyáron a szalonnasütés és/ vagy grill után visszamaradó parázsba süllyesztve is kiváló, csak akkor kb. 2 óra hossza alatt készül el.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Nagyon kiadós étel, lehetőleg egytálként fogyasszuk, elfogyasztása után maximum csak másfél órával következhet a desszert:)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először beáztatjuk a cseréptálat. Ennek elég 20 perc, ezalatt elkészülünk a belevalóval.
  2. Nagyobb darabokra kockázzuk a májat, majd a hagymákkal, TV paprikával, lecsóval együtt ledaráljuk.
  3. Fűszerezzük a só kivételével, majd belekeverjük a fagyasztott zöldséget.
  4. Amíg a krumplit megpucoljuk, és vékony szeletekre vágjuk, addig állni hagyjuk.
  5. Kivesszük a tálat a hideg vízből (mert eltelt a 20 perc).
  6. Megtöröljük, majd vékonyan beolajozzuk az alját és az oldalát.
  7. Egy réteg vékonyra vágott krumplit teszünk az aljára, ezt sózzuk, majd jön rá egy adag májpép.
  8. Folytatjuk a rétegezést, a tetejére fűszerezett krumpli kerüljön.
  9. Rátesszük a tetejét, betoljuk a sütőbe, és 45-50 percre elfelejtjük.
  10. Lehetőleg minél hamarabb átrakjuk a tálból.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 47 692
elküldve: 3
receptkönyvben: 474
elkészítve: 9/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Elise

Mióta szakács: 2009.11.22.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

fűszeres májjal rakott krumpli római tálban, májas-krumplis rakottas pataki tálban sütve, cseréptálban sütött rakott máj burgonyával és zöldborsóval, rakott sertésmáj römertopfban

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ZSUZSA42
ZSUZSA42 Mon, 2011-08-08 13:50

ÉRDEKLŐDNÉK MI VAN AKKOR HA CSIRKEMÁJBÓL LENNE CSINÁLVA.PERSZE AZT NEM DARÁLNÁM LE ?

picinykecinke
picinykecinke Fri, 2013-11-08 19:19

én most csináltam meg abból, kicsit jobban meg kell sózni és tovább kell sütni h ne maradjon rózsaszín belül, de így is nagyon finom.

Elise
Elise / Elise Sat, 2010-02-13 15:51

Ah-hham:)Nagyon imádom a májat minden-minden formában,de ez a "legkedvencesebb" receptem,ahogy unokahúgom mondaná:)A legjobb az egészben,hogy alig kell bele vmi,ami úgy általában nincs a hűtőben mindig és alig egy óra alatt megvan a vacsi.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-02-13 11:20

Hú, ebben aztán van minden :)

222
sertésmáj 50 dkg
zöldborsó 450 g
karfiol 1 kis fej
burgonya 1 kg
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 2 gerezd
lecsó 5 dkg
tv paprika 1 közepes db
majoranna 1 kk
fűszerpaprika 1 kk
gyömbér 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint