r
Nosalty Logó

Roládos diós-csokis szelet

Csiki Piroska
Roládos diós-csokis szelet
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótatekercshez

A tésztához

A krémhez

A tetejére

870
Kalória
16.8g
Fehérje
112.9g
Szénhidrát
39.7g
Zsír
76.6g
Víz
312.5g
Koleszterin
3.9g
Élelmi rost
75.1g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótatekercshez

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 870 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótatekercshez

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 6975 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótatekercshez

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 262 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    39.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    885.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    321 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    112.9 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    76.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    330 micro
Összesen 870 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.7 g

Zsír

  • Összesen
    317.5 g
  • Telített zsírsav
    139 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    2500 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7080.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    253 mg
  • Kálcium
    1859 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    557 mg
  • Foszfor
    2570 mg
  • Nátrium
    1787 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    903 g
  • Cukor
    601 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    612.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1876 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    456 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    447 micro
  • Kolin:
    1782 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1842 micro
  • α-karotin
    49 micro
  • β-karotin
    374 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2640 micro
Összesen 6975 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    23 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 262 kcal

Elkészítés

A piskótatekercshez

  1. Először elkészítjük a krémet, 5 dl tejet felteszünk forrni, a két tojást elkavarjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a pudingport, és a 2 dl tejjel simára kavarjuk. Rátöltjük a forró tejre, és állandó kavarással besürítjük, majd kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra kavarjuk, és a pudinggal összevegyítjük. Hűtőbe tesszük.
  2. Elkészítjük a piskótát a roládnak. A három tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk. Egyenként belekavarjuk az 5 tojássárgáját, majd beleforgatjuk a liszt, keményítő és citromhéj keverékét. A tésztát kétfelé osztjuk, két vékony lapot sütünk (25x35 cm), egyenként 12-13 perc alatt.
  3. A lapokat még forrón a sütőpapírral felcsavarjuk, amikor kihűlt, megkenjük baracklekvárral.
  4. Barna tészta. A 6 tojásfehérjéből a cukor és a víz fokozatos hozzáadásával kemény habot verünk, egyenként hozzáadjuk a 4 tojássárgáját és a 3 ek olajat (1-es fokozat).
  5. Összevegyítjük a lisztet, sütőport, diót és a reszelt csokit, majd 2-3 részben rászórjuk a habos masszára, és finoman beleforgatjuk.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsiben 4-5 kanálnyi barna tésztát szétkenünk, majd a piskóta tekercseket félbevágjuk, és keresztbe belerakjuk a tepsibe (20x30cm), majd rátöltjük a többi barna tésztát, elegyengetjük, és 20-25 perc alatt megsütjük ( tűpróba). Nekem egyszerű sütőm van, kezdetben maximumra állítom, 10 perc után mérsékelem a lángot, 15 perc után letakarom a tetejét sütőpapírral, hogy ne égjen meg.
  7. Amikor kihűlt a tészta, kiborítjuk, az alja kerül felül, mert simább, rákenjük a krémet, és csokimázzal bevonjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 25x35, 20x30

A recept ötletét a Receptlapról vettem Anna szakácstól. A receptet átformáltam, az ötletet megtartottam. Mutatós sütemény, bármilyen ünnepre megállja a helyét. A piskótát készíthetjük a szokásos recept szerint, de ha kevesebb a tojásfehérje és a liszt  egy részét keményítővel helyettesítjük, nem reped ki.

További receptek

Karácsonyi fatörzs

A karácsonyi ünnepkör talán legillusztrisabb süteménye garantáltan a fatörzs: rönkre emlékeztető, feldíszített külseje minden ünnepi asztalt leural. Baj legtöbbször a krémmel akad: ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...