Nosalty Logó

Roládos diós-csokis szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Roládos diós-csokis szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótatekercshez

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 870 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótatekercshez

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 6975 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótatekercshez

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 262 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    39.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    885.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    321 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.9 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    330 micro
Összesen 870 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.7 g

Zsír

  • Összesen
    317.5 g
  • Telített zsírsav
    139 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    2500 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7080.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    253 mg
  • Kálcium
    1859 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    557 mg
  • Foszfor
    2570 mg
  • Nátrium
    1787 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    903 g
  • Cukor
    601 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    612.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1876 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    456 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    447 micro
  • Kolin:
    1782 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1842 micro
  • α-karotin
    49 micro
  • β-karotin
    374 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2640 micro
Összesen 6975 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 262 Kcal

Hozzávalók

A piskótatekercshez

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótatekercshez

  1. Először elkészítjük a krémet, 5 dl tejet felteszünk forrni, a két tojást elkavarjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a pudingport, és a 2 dl tejjel simára kavarjuk. Rátöltjük a forró tejre, és állandó kavarással besürítjük, majd kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra kavarjuk, és a pudinggal összevegyítjük. Hűtőbe tesszük.
  2. Elkészítjük a piskótát a roládnak. A három tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk. Egyenként belekavarjuk az 5 tojássárgáját, majd beleforgatjuk a liszt, keményítő és citromhéj keverékét. A tésztát kétfelé osztjuk, két vékony lapot sütünk (25x35 cm), egyenként 12-13 perc alatt.
  3. A lapokat még forrón a sütőpapírral felcsavarjuk, amikor kihűlt, megkenjük baracklekvárral.
  4. Barna tészta. A 6 tojásfehérjéből a cukor és a víz fokozatos hozzáadásával kemény habot verünk, egyenként hozzáadjuk a 4 tojássárgáját és a 3 ek olajat (1-es fokozat).
  5. Összevegyítjük a lisztet, sütőport, diót és a reszelt csokit, majd 2-3 részben rászórjuk a habos masszára, és finoman beleforgatjuk.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsiben 4-5 kanálnyi barna tésztát szétkenünk, majd a piskóta tekercseket félbevágjuk, és keresztbe belerakjuk a tepsibe (20x30cm), majd rátöltjük a többi barna tésztát, elegyengetjük, és 20-25 perc alatt megsütjük ( tűpróba). Nekem egyszerű sütőm van, kezdetben maximumra állítom, 10 perc után mérsékelem a lángot, 15 perc után letakarom a tetejét sütőpapírral, hogy ne égjen meg.
  7. Amikor kihűlt a tészta, kiborítjuk, az alja kerül felül, mert simább, rákenjük a krémet, és csokimázzal bevonjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 25x35, 20x30
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 22230
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 17.

Receptkategóriák

Csiki Piroska 228 recept

A recept ötletét a Receptlapról vettem Anna szakácstól. A receptet átformáltam, az ötletet megtartottam. Mutatós sütemény, bármilyen ünnepre megállja a helyét. A piskótát készíthetjük a szokásos recept szerint, de ha kevesebb a tojásfehérje és a liszt  egy részét keményítővel helyettesítjük, nem reped ki.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

de jól néz ki, ezt mindenképp megcsinálom. gratula. üdv györgyi

Csiki Piroska

Köszönöm szépen, érdemes elkészíteni. Üdv. Piroska

Törölt felhasználó

Csodaszép, és nagyon finoman keveredhetnek benne az ízek. Karácsonyra el fogom készíteni!

Csiki Piroska

Köszönöm szépen. Nem fogod megbánni, ha elkészíted.

Éva-Anyóca

Piroska! Egész egyszer?en elvarázsolt ez a süti!!!!!!!!!!!! :-O Ennyi. Mentve.:-D Szép hétvégét kívánok! Éva-Anyóca

Csiki Piroska

Kedves Éva! Köszönöm szépen, én is kívánok neked szép vasárnapot. Piroska

Torma

Piroska! Ezzel süti versenyt nyerhetnel!!! Az a sokféle íz benne! Nagyon ügyes kis találmány!!! Kacifantos kivitel ;) üdv, Torma :)

Csiki Piroska

Kedves Torma! A találmány nem az enyém, amint írtam is, de elég sokat változtattam rajta. Üdvözlettel: Piroska

Fahéj

Piroska, ez gyönyör?! Gratulálok! Szép vasárnapot! Fahéj

Csiki Piroska

Köszönöm szépen Fahéj, én is kívánok neked szép vasárnapot. Piroska

Olaszné Anci

Kedves Piroskám ! Ez gyönyör? ! Köszönöm ezt el kell mentenem ! Jaj de finom lehet. Ha itt volna, már meg is enném ami a tányéron van mind ! Puszi és gratulálok !Anci

Csiki Piroska

Kedves Ancikám! Olyan szívesen megkinálnálak, ha tehetném. Érdemes elkészíteni, mert valóban finom. Köszönöm szépen. Puszi:Piroska

Olaszné Anci

Az már biztos, hogy elkészítem. Lehet, hogy a hétvégén ? Köszönöm, el is fogadnám, ha tehetném. De azért aranyos t?led. Puszi: Anci

Csiki Piroska

Ancikám, a Csigakaravánod nagy sikert aratott az unokáimnál. Köszönet érte. Puszi: Piroska

Olaszné Anci

Igazán jó szívvel és örülök neki. Puszi: Anci

piri1955

Nagyon guszta süti,örülök,hogy rátaláltam.Mivel imádok sütni ki fogom próbálni ,köszönöm.

Csiki Piroska

Örülök, hogy tetszik. Biztosan meg leszel elégedve vele.

piri1955

Ma megsütöttem,jól sikerült,isteni finom és nem is macerás.A piskótát kicsit túl sütöttem,legközelebb jobban figyelem.Nagy sikere lett.

Csiki Piroska

Nagyon köszönöm a visszajelzést és örülök a sikerednek.

Olaszné Anci

Drága Piroskám ! Be kell számolnom róla,hogy elkészítettem a sütidet és nagyon sikeres volt a családom körében. Nem csak mutatós volt, hanem nagyon finom is,a krémje is Isteni volt !Köszönöm, puszi: Anci

Csiki Piroska

Ancikám, nagyon örülök a sikerednek. Külön köszönöm a visszajelzést. Puszi: Piroska

reginaadamm

Kedves Piroska! Nagyon megtetszett ez a suti,gondoltam,ha fele annyira finom,mint amilyen mutatos,mar megeri!Igy ma elkeszitettem,nemreg vettem ki a sutobol,csak az a gondom akadt,hogy a barna massza nem fedte be teljesen a roladokat.Ettol sem ilyedtem meg,gondoltam majd a krem betakarja,(legfeljebb csokikremet keszitek a teszta tetejere,igy egy barna kupacbol kandikal ki majd a sarga rolad,igy is jot mutatna!) de fel fogom tudni igy szepen szeletelni?

Csiki Piroska

Fel tudod szeletelni, mert a krém betakarja. Lehet, hogy még szebb lesz. Valószín?, hogy nagyobb tepsibe tetted, azért nem fedte be a roládot. Nálam befedte, de a 7. pontban írtam, hogy amikor kiborítjuk az alja kerül felül, mert az simább. Azt úgy szoktam csinálni, hogy a tepsire ráteszem a deszkát vagy egy tálcát, amin szeletelni fogom, megfordítom, és a tepsit leveszem a tetejér?l. Ne aggódj, mert az ízén semmit se fog rontani. Piroska

Törölt felhasználó

Amennyira gusztusos ez a sutemény ... annyi gondom volt vele :-/ A piskóta például teljesen morzsává torott már feltekeréskor. Hol hibáztam?

Csiki Piroska

A piskótát ahogy kiveszed a süt?b?l, azonnal fel kell tekerni a süt?papírral, vagy nedves konyharuhával. Ha hagyod kih?lni , biztos töredezni fog. Miután kih?lt óvatosan kibontod és megkened lekvárral, majd újra visszatekered. Még senki nem panaszkodott, pedig egy páran már elkészítették.

Törölt felhasználó

Nagyon finom lett :-)

Csiki Piroska

Örvendek és köszönöm a visszajelzést.

Törölt felhasználó

Kedves Piroska! Megsütöttem a süteményedet, és nagy sikere volt!! Apukám (aki amúgy nagyon nagy kritikus) azt mondta, hogy még cukrászdákban sem lehet ilyen finomat kapni!! Egy problémám volt vele csak, mégpedig az, hogy nagyon vékonyak lettek a piskóta tekercsek(annyira, hogy alig tudtam feltekerni, mert szét akart szakadni). A tepsim pedig még kisebb is volt, 25x 30as. Pedig szép nagy házi tojásokból készítettem. Mi lehetett a gond? Ma újból megsütöm, mert vendégeket várunk holnapra, arra gondoltam, másfélszeres adagból készítem a tekercseket. Ennek ellenére gyakran el fogom készíteni, nagy kedvenc lett!! Gyors és mutatós és isteni finom :)

Csiki Piroska

Azt ajánlom tedd bele mind az 5 tojásfehérjét és nagyon keményre verd fel a habot. Azért adtam hozzá csak a 3 tojásfehérjét, mert állítólag így könnyebb felcsavarni, ha kevesebb a fehérje, de már én is készítettem 5 fehérjével. Sok sikert hozzá. Különben örülök a sikerednek :)

BRENNEN

Már többször elkészítettem ezt a nem mindennapi, igen-igen finom, és rendkívül mutatós süteményt. A krémet kicsit másként készítem: 2 csomag f?z?s vanília pudingot 5 dl tejben s?r?re f?zök, kih?töm. Közben a 25 dkg vajat habosra keverem 15 dkg porcukorral, majd mikor a pudingos f?zet kih?lt, hozzáadom a vajas masszához. Gyönyör?, sima állagú krémet kapunk. Reszelek bele egy egész citrom héját, és hozzáfacsarom a citrom levét. Isteni, citromos krém a végeredmény, mely remekül illik hozzá. A tetejére csokoládét csorgatok, s oly módon díszítem, mint az eszterházi tortát (nézzétek meg a youtube-n a videot! :-) Sok sikert kívánok Mindenkinek, nálunk nagy kedvenc ! :-)

Csiki Piroska

Köszi az ötletet, biztosan finom a citromos krémmel is.

Il-di.

Kedves Csiki Piroska! Ez egy bonyolult, id?igényes süti, de a végeredmény mindezt feledteti! :) Finom és nagyon mutatós. Köszönet a receptért! Üdvözlettel: il-di.

Csiki Piroska

Kedves Ildi! Visszanéztem az általam beküldött adatokat az id?vel kapcsolatban. Az el?készület 40 perc, f?zés 10 perc, sütés 40 perc (ebb?l 10 perc a piskóta, 20 perc a barna tészta). Nem tudom, hogy a szerkeszt?k miért módosították az id?t: el?készület 90 perc, f?zés 40 perc . Egy pudingot nem f?zünk 40 percig. Örülök, hogy ennek ellenére elkészítetted és megvagy elégedve vele. Még mindig egyszer?bb, mint egy hatlapos sütemény. Üdvözlettel: Piroska

Hozzávalók

A piskótatekercshez

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek