r
Nosalty Logó

Glutén- és tejmentes csokis piskótatekercs

Horandra
Glutén- és tejmentes csokis piskótatekercs
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskótatésztához

Krémhez

407
Kalória
10g
Fehérje
36.7g
Szénhidrát
24.1g
Zsír
46.6g
Víz
183g
Koleszterin
2.1g
Élelmi rost
21.2g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskótatésztához

Krémhez

Összesen 407 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskótatésztához

Krémhez

Összesen 1623 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskótatésztához

Krémhez

Összesen 256 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    376.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    46.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 407 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.9 g

Zsír

  • Összesen
    96.4 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    732 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1507.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    638 mg
  • Nátrium
    421 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    146.6 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    186.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    312 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    572 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1005 micro
Összesen 1623 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    29.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 256 kcal

Elkészítés

Piskótatésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgájákat a porcukorral, robotgéppel fehéredésig verjük. A tojásfehérjéket egy csipet sóval felverjük.
  2. A tojássárgás cukorhoz hozzáadjuk a forró vizet, a rizslisztet és a szódabikarbónát, majd legvégül, óvatosan a felvert tojásfehérjehabot, vigyázzunk, hogy a hab ne törjön meg!
  3. Sütőpapírral kibélelt, nagy, keskeny peremű tepsiben elsimítjuk a masszát úgy, hogy egyenletes legyen, majd 15-20 perc alatt megsütjük!
  4. Ha megsült, én úgy szoktam készíteni, hogy mindjárt, forrón, lehúzom róla a sütőpapírt, és azzal együtt tekerem fel, közvetlenül azután, hogy kivettem a sütőből, ez fontos, hogy még forrón legyen feltekerve! Megvárjuk, míg kihűl.

Krémhez

  1. Amíg hűl a piskóta, elkészítjük a krémet. A Cocomasban kis lángon felolvasztjuk a csokit, ha a csoki felolvadt, beletesszük az előzőleg hideg vízbe beáztatott zselatinlapot.
  2. Ha ez is felolvadt, lehúzzuk a tűzről, és várunk, hogy kicsit hűljön.
  3. Ha a piskóta kihűlt, betöltjük a krémmel, feltekerjük, és kicsit várunk, 1 óra múlva már szeletelhető is!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Mostanában sokszor sütöttem piskótatekercset, de általában lekvárral töltöttem meg, most valami mást szerettem volna készíteni, és ezt a krémet már más sütiben is felhasználtam, és azzal is nagyon finom lett!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...