Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Glutén- és tejmentes csokis piskótatekercs

Glutén- és tejmentes csokis piskótatekercs
Glutén- és tejmentes csokis piskótatekercs
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mostanában sokszor sütöttem piskótatekercset, de általában lekvárral töltöttem meg, most valami mást szerettem volna készíteni, és ezt a krémet már más sütiben is felhasználtam, és azzal is nagyon finom lett!

hozzávalók / 4 adag

Piskótatésztához

Krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskótatésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgájákat a porcukorral, robotgéppel fehéredésig verjük. A tojásfehérjéket egy csipet sóval felverjük.
  2. A tojássárgás cukorhoz hozzáadjuk a forró vizet, a rizslisztet és a szódabikarbónát, majd legvégül, óvatosan a felvert tojásfehérjehabot, vigyázzunk, hogy a hab ne törjön meg!
  3. Sütőpapírral kibélelt, nagy, keskeny peremű tepsiben elsimítjuk a masszát úgy, hogy egyenletes legyen, majd 15-20 perc alatt megsütjük!
  4. Ha megsült, én úgy szoktam készíteni, hogy mindjárt, forrón, lehúzom róla a sütőpapírt, és azzal együtt tekerem fel, közvetlenül azután, hogy kivettem a sütőből, ez fontos, hogy még forrón legyen feltekerve! Megvárjuk, míg kihűl.

Krémhez

  1. Amíg hűl a piskóta, elkészítjük a krémet. A Cocomasban kis lángon felolvasztjuk a csokit, ha a csoki felolvadt, beletesszük az előzőleg hideg vízbe beáztatott zselatinlapot.
  2. Ha ez is felolvadt, lehúzzuk a tűzről, és várunk, hogy kicsit hűljön.
  3. Ha a piskóta kihűlt, betöltjük a krémmel, feltekerjük, és kicsit várunk, 1 óra múlva már szeletelhető is!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 183
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Horandra

Mióta szakács: 2013.07.31.
41 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokikrémes tekercs, piskótarolád csokoládékrémmel töltve

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

407
rizsliszt 5 csapott ek
tojás 4 db
víz 4 evőkanál
porcukor 4 ek
szódabikarbóna 2 késhegynyi
növényi tejszín 2 dl
csokoládé 10 dkg
lapzselatin 1 db