Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rókagombás pecsenye

Rókagombás pecsenye
Rókagombás pecsenye
80 perc / előkészület: 30 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazi különlegesség, és egyszerű elkészíteni! 

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szűzpecsenyét sózzuk, borsozzuk, mustárral bekenjük, és serpenyőben kevés olajon, víz hozzáadásával pároljuk, közben a rozmaringot is hozzátesszük. Ha a hús megpuhult, kiszedjük.
  2. A megmaradt szaftba beletesszük a póréhagymát, kicsit megdinszteljük, és hozzáadjuk a megtisztított rókagombát. A nagyobb darabokat felezhetjük, de csak óvatosan, mert nagyon összeesik a párolás során.
  3. Ha a póréhagymás rókagomba szépen megpuhult, szűrőkanállal kivesszük, és félrerakjuk.
  4. A visszamaradt szaftot feldúsítjuk vizes habarással (kb. 2 dl vízben 2 evőkanál liszt). Összeforraljuk, majd visszatesszük a póréhagymás gombát, amivel újra összeforraljuk.
  5. Főtt burgonyával és a hússal együtt tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 295
elküldve: 1
receptkönyvben: 18
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Gombagasztro

Mióta szakács: 2014.09.11.
105 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rókagombás szűzpecsenye, gombás sertésszűz, rókagombás sertésszűz

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1329
rókagomba 1000 g
sertésszűz 2 db
póréhagyma 1 közepes db
rozmaring 1 csokor
mustár 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 dl
víz 4 dl
finomliszt 2 púpozott ek