r
Nosalty Logó

Gombapörkölt Gabysan

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gabys
Gombapörkölt Gabysan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 282 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1125 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 96 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    232.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    251 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1158 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 282 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.3 g

Zsír

  • Összesen
    91.4 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1152.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    700 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    930.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    199 micro
  • β-karotin
    1005 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    514 micro
Összesen 1125 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    98.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    397 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 96 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megpucoljuk a gombát, alaposan megmossuk, vékony szeletekre vágjuk.
  2. A füstölt szalonnát pici kockákra vágjuk, nagyjából kisütjük a zsírját.
  3. A hagymát apró kockákra vágjuk, és beletesszük a szalonnakockák mellé, megdinszteljük.
  4. Jó púpos evőkanál pirospaprikát teszünk rá, és ízlés szerint sót.
  5. Másfél deci vízet öntünk rá, lefedjük, és addig főzzük, amig elpárolog a lé (visszapirítjuk a zsírjára, ezzel a technikával a hagyma szétfő, és sűrű lesz a pörköltünk), közbe azért keverjük meg, nehogy leégjen.
  6. Ha visszapirult, pici vizet öntünk rá, beletesszük a paradicsomot meghámozva, kis kockákra vágva.
  7. Hozzáadjuk a púpos evőkanál pirosaranyat, a diónyi gulyáskrémet, egy lapos kiskanálnyi őrölt köménymagot, afelszeletelt gombát, atv paprikát egybe, (a végén ki szoktam dobni). Nagyon kevés vízet teszünk még rá, ha szükséges, mert a gomba levet ereszt.
  8. Ha megfőtt a gomba, akkor 1 dltejfölbe 1 evőkanál lisztet tegyünk, és csomómentesre keverjük el.
  9. Kb 1 dlvízzel higítsuk fel, és öntsük rá a pörköltre. (Ha sűrűnek találjuk, természetesen még vízzel lehet higítani).
  10. Egyet forraljunk rajta, és tálalhatjuk.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 45
  • Össznézettség: 18534
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 29.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tudom, hogy van még jónéhány gombapörkölt recept az oldalon. Ma ezt készítettem ebédre, és én annyira szeretem, hogy gondoltam, megosztom a sajátomat Veletek. :) Tudom, hogy ehhez a nokedli dukál, de nem volt kedvem 1000 fokban szaggatni, állni a forró gőz fölött... Viszont kevés tésztát főztem ki, és ha marad pörkölt, picit besűrítem, és husit sütök ki hozzá. Máris kész a holnapi másik ebéd. :) Sült hús gombamártással...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.