Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombapörkölt Gabysan

Gombapörkölt Gabysan
Gombapörkölt Gabysan
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tudom, hogy van még jónéhány gombapörkölt recept az oldalon. Ma ezt készítettem ebédre, és én annyira szeretem, hogy gondoltam, megosztom a sajátomat Veletek. :) Tudom, hogy ehhez a nokedli dukál, de nem volt kedvem 1000 fokban szaggatni, állni a forró gőz fölött... Viszont kevés tésztát főztem ki, és ha marad pörkölt, picit besűrítem, és husit sütök ki hozzá. Máris kész a holnapi másik ebéd. :) Sült hús gombamártással...

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megpucoljuk a gombát, alaposan megmossuk, vékony szeletekre vágjuk.
  2. A füstölt szalonnát pici kockákra vágjuk, nagyjából kisütjük a zsírját.
  3. A hagymát apró kockákra vágjuk, és beletesszük a szalonnakockák mellé, megdinszteljük.
  4. Jó púpos evőkanál pirospaprikát teszünk rá, és ízlés szerint sót.
  5. Másfél deci vízet öntünk rá, lefedjük, és addig főzzük, amig elpárolog a lé (visszapirítjuk a zsírjára, ezzel a technikával a hagyma szétfő, és sűrű lesz a pörköltünk), közbe azért keverjük meg, nehogy leégjen.
  6. Ha visszapirult, pici vizet öntünk rá, beletesszük a paradicsomot meghámozva, kis kockákra vágva.
  7. Hozzáadjuk a púpos evőkanál pirosaranyat, a diónyi gulyáskrémet, egy lapos kiskanálnyi őrölt köménymagot, a felszeletelt gombát, a tv paprikát egybe, (a végén ki szoktam dobni). Nagyon kevés vízet teszünk még rá, ha szükséges, mert a gomba levet ereszt.
  8. Ha megfőtt a gomba, akkor 1 dl tejfölbe 1 evőkanál lisztet tegyünk, és csomómentesre keverjük el.
  9. Kb 1 dl vízzel higítsuk fel, és öntsük rá a pörköltre. (Ha sűrűnek találjuk, természetesen még vízzel lehet higítani).
  10. Egyet forraljunk rajta, és tálalhatjuk.
  • költség: 700 Ft
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 14 612
elküldve: 6
receptkönyvben: 101
elkészítve: 7/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabys

Mióta szakács: 2012.08.10.
138 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: pörkölt
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejfölös gombapörkölt, gombapörkölt tésztával

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Finimini
Finimini / Finimini Wed, 2014-05-14 15:52

Kedves Gaby, amikor főztem ezt a finom gombapörköltet, olyan illatot árasztott, hogy a szomszédok azt hitték pacalt főzök... (a pacalpörkölt egy ünnepi fogás, olyan mint a halászlé). A legjobb recept, amit gyorsan el is mentettem!

Gabys
Gabys / Gabys Thu, 2014-05-15 10:43

Kedves Finimini!
Köszönöm szépen a visszajelzésedet. Kicsit meglepődtem aztán megértettem, így elnevettem magam a pacallal + a halászlével való összehasonlítással:)) Örülök, hogy ennyire ízlett, mi is szeretjük. A pacalt is imádjuk, de csak bográcsban főzőm a kertben sztem ipari mennyiségeben:) Így már várom a jóidőt nagyon...:) Üdv: Gabi

280
gomba 50 dkg
füstölt szalonna 10 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
paprikakrém 1 teáskanál
gulyáskrém 1 teáskanál
tejföl 1 dl
finomliszt 1 evőkanál
paradicsom 1 nagy db
tv paprika 1 db