r
Nosalty Logó

Rizskoch barnarizsből

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rizskoch barnarizsből
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tejberizs

Szósz

Összesen 321 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tejberizs

Szósz

Összesen 2564 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tejberizs

Szósz

Összesen 121 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    466 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 321 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.6 g

Zsír

  • Összesen
    65.4 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    924 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3727.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    1200 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    342 mg
  • Foszfor
    1254 mg
  • Nátrium
    785 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    389.5 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    759.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    469 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    176 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    733 mg
  • Retinol - A vitamin:
    458 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    885 micro
Összesen 2564 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 121 Kcal

Hozzávalók

Tejberizs

Szósz

Elkészítés

Tejberizs

  1. A barna rizst feltesszük főni a vízben, só hozzáadásával. Fedő alatt főzzük a rizst, megvárjuk, hogy a vizet felszívja, illetve, hogy teljesen elfőljön.
  2. Amikor elfőtt a víz (vigyázzunk le ne égjen a rizs), akkor hozzáadjuk a tejet és a cukrot. Elkészítjük a "tejberizst". A legvégén hozzáadjuk a lereszelt citromhéjat. Amint kész (az a jó, ha szaftos még és már puha a rizs), akkor fedő alatt 15 percet hagyjuk állni.

Szósz

  1. A tejből, a pudingporból és a cukorból sűrűbb pudingot főzünk. Ha kész, félretesszük egy kicsit kihűlni. Amint egy kicsit kihűlt, hozzáadjuk a joghurtot, és habverővel jól összekeverjük. A tojássárgákat is hozzáadjuk, és felverjük az egészet.
  2. A tojásfehérjéket a sóval felverjük kemény habbá.
  3. Az elkészített tejberizst a tojássárgájás masszával jól összekeverjük, majd a felvert kemény habot óvatosan beleforgatjuk.
  4. Vajjal kikent és zabkorpával megszórt tepsibe öntjük a masszát, és előmelegített sütőben, 180 °C-on 35 perc alatt megsütjük. Lekvárral tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 11135
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 28.

Ajánló

Vaníliasódóval, lekvárral, málnaszörppel vagy csak porcukorral megszórva tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindenképpen barnarizsből akartam rizskoch-t csinálni, és hogy szaftos legyen, így átvariáltam (nagyon) az alapreceptet, mert a barna rizs kevésbé szívja fel a folyadékot. Nagyon finomra sikeredett :-)

Hozzávalók

Tejberizs

Szósz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legkedveltebb húsvéti sütemények

Itt a húsvéti szezon a nyakunkon, vele együtt készülhetnek kiskonyhánkban a legkedveltebb húsvéti sütemények is! Tekercsek, mézes krémesek répatorták, egyesüljetek!

Így nem romlik meg a hűtőben a nyitott üveg lekvár

Egy üveg lekvár nagy kincs, a gyümölcsös finomságokkal telepakolt kamra pedig maga a kincstár: azonban, ha innen előveszünk egy üveget, majd felbontva a hűtőbe tesszük, megtörjük a szavatosság varázsát, és nagyon oda kell figyelnünk a lekvár tárolására. A Napi Tipp ebben nyújt most segítséget.