r
Nosalty Logó

Tojásos darálthús-gombóc

NS
Tojásos darálthús-gombóc
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

585
Kalória
43.4g
Fehérje
40.3g
Szénhidrát
26.5g
Zsír
195.2g
Víz
392.6g
Koleszterin
3g
Élelmi rost
3.2g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 585 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2335 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 182 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    43.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    393 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1198.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    518 mg
  • Nátrium
    385 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    195.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    343 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1182 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    484 micro
Összesen 585 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    173.6 g

Zsír

  • Összesen
    106.1 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1570 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4795.1 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    264 mg
  • Kálcium
    608 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    278 mg
  • Foszfor
    2070 mg
  • Nátrium
    1540 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    161.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    780.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    930 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    378 micro
  • K vitamin:
    391 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    473 micro
  • Kolin:
    1373 mg
  • Retinol - A vitamin:
    535 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4728 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1934 micro
Összesen 2335 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    375.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    61.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    370 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 182 kcal

Elkészítés

  1. 4 db tojást keményre főzünk. A héjától megtisztítjuk. Egészben hagyjuk őket.
  2. A darált húst befűszerezzük: A fokhagyma gerezdeket belepréseljük. A snidlinget igen apróra vagdossuk, metéljük össze. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, a kis kanál mustárral alaposan összekeverjük.
  3. 4 egyenlő nagyságú húspogácsát készítünk, melyekbe a főtt tojásokat, amit előzőleg a lisztben megforgattunk, egyenként belecsomagoljuk.
  4. Az így elkészített gombócokat kipanírozzuk. Lisztben, felvert tojásban, majd zsemlemorzsában meghempergetjük. Forró olajban barnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 5 p

Fasírt jellegű, de nem kell bele áztatott zsemle. A fűszerezése is eltér a fasírtétól.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...